Prodan ski resort

Stanovi Jadran objavili prodaju hotela u BiH za 35 milijuna kuna, kupac nepoznat

Da su u pregovorima s kupcem za preuzimanje Wintera, Stanovi Jadran su objavili 5.2.
Miroslav Jeličić Purko
 Nikola Vilic / CROPIX

Stanovi Jadran većinskog vlasnika Miroslava Jeličića Purka objavili su prodaju 89 posto vlasništva u tvrtki Winter s sjedištem u Travniku u čijem je sastavu hotel Blanca Resort&Spa na planini Vlašić.

Preostalih 11 posto dionica Wintera bilo je u vlasništvu Miroslava Jeličića Purka, široj javnosti poznatog i kao malog dioničara više tvrtki iz sastava bivšeg Agrokora koji je pokušavao zaštiti prava malih dioničara u predstečajnoj nagodbi za današnju Fortenova Grupa. I Jeličić Purko je, prema priopćenju Stanova Jadran, prodao svoje dionice u Winteru.

Ukupno je novi vlasnik Wintera, čiji identitet Stanovi Jadran nisu objavili, za preuzimanje bivšim dioničarima isplatio 9,5 milijuna konvertibilnih maraka, odnosno oko 35 milijuna kuna.

Da je u pregovorima s potencijalnim kupcem za preuzimanje Wintera, Stanovi Jadran, tvrtka za upravljanje i trgovinu s nekretninama s sjedištem u Splitu, objavila je 5. veljače ove godine. Sada već bivši vlasnik Wintera tu je tvrtku kupio u travnju 2016.

Prema poslovnom izvješću Stanova Jadran za 2017., očekivao se prihod Wintera u prošloj poslovnoj godini od sedam milijuna kuna te nastavak priprema za dodatnu investiciju u hotel Blanca Resort&Spa na Vlašiću.

Hotel na Vlašiću, kao praktički jedina imovina Wintera, s 35 zaposlenih ima 56 soba i apartmana, s restoranom, welnessom i kongresnim prostorima. Hotel je višekratno nagrađivan kao najbolji ski i wellness resort u BiH.

Za prošlu godinu Stanovi Jadran planirali su dokapitalizaciju Wintera s 12,6 milijuna kuna od čega bi najveći dio išao u proširenje kapaciteta Blanca Resort&Spa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 10:41