Rekordni rezultati

King ICT za iduću godinu ima u planu osvojiti Saudijsku Arabiju i Južnoafričku Republiku

Ovu će godinu King ICT zaključiti s rastom prihoda većim od 20 posto
Plamenko Barišić, King ICT
 Dragan Matić / CROPIX

U King ICT-ju, hrvatskoj tvrtki koja navršava dva desetljeća poslovanja te u 2019. godinu ulazi sa 480 zaposlenih, očekuju da će ovu godinu, kako su priopćili, zaključiti s rastom prihoda većim od 20 posto.

Godinu za nama, ističu u King ICT-ju, obilježio je niz velikih projekata koje su provodili u Hrvatskoj, regiji i diljem svijeta. Tako, primjerice, sudjeluju u realizaciji projekata u telekomunikacijskom sektoru, obrambenoj i naftnoj industriji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Azerbajdžanu, Kuvajtu i Kataru, a za Automotoklub BiH implementirali su videonadzor cesta i graničnih prijelaza, postavivši više od 50 kamera na prometnice u susjednoj državi.

U 2019. godini, ističu u King ICT-ju, planiraju daljnju ekspanziju na međunarodnom tržištu, i to u sektoru cyber sigurnosti, pri čemu su im u fokusu Saudijska Arabija i Južnoafrička Republika.

- Prema posljednjim podacima, svakih 39 sekundi dogodi se po jedan hakerski napad. Do 2020. godine, prosječna šteta koja nastaje hakerskim napadom na bazu podataka prijeći će vrijednost od 150 milijuna dolara. Alarmantne brojke ukazuju na sve veću potrebu za stručnjacima za cyber sigurnost u IT sektoru, za što je King ICT već spreman - ističu u toj kompaniji.

Godinu na izmaku u King ICT-ju pamtit će po nizu projekata u kojima su sudjelovali. Među njima posebno ističu implementaciju sustava za sigurnosni pregled prtljage u Zračnoj luci Split, zatim modernizaciju i obnovu mrežne opreme Hrvatskih šuma za 235 lokacija, kao i projekte digitalizacije transporta, među kojima je i aplikacija Moj ZET, te razvoj King Sentinel platforme, koja omogućuje jednostavniji pristup Sentinel satelitskim snimkama Europske svemirske agencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:17