Garancija za zaposlenike

Croatia osiguranje produljuje kolektivni ugovor do srpnja 2021.: Radnici su nam prioritet

Ugovor je produljen tri mjeseca prije isteka postojećeg Kolektivnog ugovora
Davor Tomašković
 Boris Kovačev / CROPIX

Uprava Croatia osiguranja i Granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su Dodatak Kolektivnom ugovoru kojim se produljuje trajanje Kolektivnog ugovora do 30. lipnja sljedeće godine. Ugovor je produljen tri mjeseca prije isteka postojećeg Kolektivnog ugovora, priopćili su iz kompanije.

Unatoč izazovima poslovanja u okruženju pandemije i prirodnih nepogoda, Kolektivni ugovor Croatia osiguranja, kako tvrde, zadržava visoku razinu radnih i materijalnih prava zaposlenika, koja su veća ili na razini standarda domaćeg tržišta rada.

Uz zadržavanje visoke razine prava dogovoreno je i da će se zaposlenicima za 2020. godinu, umjesto primitka u naravi, isplatiti iznos od 600 kuna prigodne nagrade za Uskrs. Navedenu isplatu Društvo će izvršiti najkasnije do 10. travnja. Odluka o promjeni načina dodjele uskrsnice donesena je kako bi se zaposlenicima dodatno pomoglo u prevladavanju situacije izazvane epidemijom, poručuju u Croatia osiguranju.

Produljenje Kolektivnog ugovora potpisali su Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja i Miroslav Hrašćanec, predsjednik Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske.

- Unatoč trenutnim izazovnim okolnostima u kojima poslujemo, sigurnost i dobrobit zaposlenika naš su prioritet. Zato smo donijeli odluku da prije roka produžimo kolektivni ugovor, koji je svim zaposlenicima garancija da su njihove plaće i prava sigurni. Pred kompanijom je izazovno razdoblje ali sam siguran da ga zajedno možemo uspješno prevladati - rekao je Tomašković.

- Smatram da smo u situaciji u kojoj se nalazimo, a kojoj je nemoguće predvidjeti trajanje i posljedice, postigli najbolji mogući dogovor za zaposlenike Croatia osiguranja - zaključio je Hrašćanec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:53