Pripajanje

Andabak objedinio tvrtke i na Burzi se danas počinje trgovati dionicama Sunca hotela

Uprava Zagrebačke burze odobrila je uvrštenje 560.735 redovnih dionica Sunce hotela
Bluesun resort i Jako Andabak (u krugu)

S prvim danom ove godine Sunce koncern i ostale hotelske tvrtke u većinskom vlasništvu Jake Andabaka objedinjene su i sada nose naziv svojeg matičnog društva Sunce hoteli.

Uprava Zagrebačke burze odobrila je uvrštenje 560.735 redovnih dionica Sunce hotela pojedinačnog nominalnog iznosa od 100 kuna na Službeno tržište i danas je prvi dan trgovanja.

- Budući da su četiri od pet naših tvrtki - Sunce koncern, Hoteli Brela, Hoteli Tučepi i Hoteli Zlatni rat - kotirale na Burzi, a jedino Hotel Alan nije, bilo je logično da ih sve objedinimo. Tako se pojednostavljuje organizacija, struktura i operativno poslovanje, a istodobno se smanjuju administrativni troškovi. Ovim pripajanjem dioničari manjih društava postat će dioničari matičnog društva, čime će se povećati i likvidnost dionica na Zagrebačkoj burzi - ustvrdio je Ivan Potkrajčić, član Uprave Sunce hotela, uz napomenu da je, s obzirom na to da je pripajanjem nestala prijašnja organizacijska struktura grupe, intencija bila da iz novog imena bude jasnije što je temeljna djelatnost društva.

Pripajanje je provedeno na Trgovačkom sudu u Zagrebu od 31. prosinca 2019., a temeljni kapital matične tvrtke uskoro bi se trebao povećati na gotovo 596 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:54