Kibernetička sigurnost

King ICT ugovorio novi posao za NATO vrijedan gotovo 8 milijuna eura

Plamenko Barišić, King ICT
 Dragan Matić / CROPIX

KING ICT potpisao je novi ugovor s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informacije u području kibernetičke sigurnosti, objavili su iz kompanije. Vrijednost osnovnog dijela ugovora je 7,8 milijuna eura što je dosad najveći međunarodni ugovor KING ICT-a, a dobiven je na međunarodnom natječaju.

Agencija NATO-a ugovor je hrvatskoj kompaniji dodijelila još u srpnju ove godine, a njegova realizacija započela je prošlog mjeseca. Ugovor uključuje isporuku i implementaciju SIEM rješenja za upravljanje sigurnosnim zapisima i događajima s kompletnom, najsuvremenijom IT infrastrukturom te uslugama isporuke, implementacije, edukacije i jamstva.

SIEM rješenje ključan je sustav pri obavljanju zadaća obrane od kibernetičkih napada i koristit će se u sklopu usluga koje NATO Cyber Security Centre u sklopu NCIA agencije isporučuje NATO-u. Nakon prethodnog rada na NATO projektima, ovaj je projekt još jedan korak u nastavku širenja poslovanja KING ICT-a na zapadnoeuropska tržišta. Frederic Jordan, voditelj podružnice za dostavu programa kibernetičke sigurnosti agencije NCI povodom dodjele ovog posla kazao je da: "Dodjela ovog ugovora ne pokazuje samo našu predanost povećanju kolektivne cyber obrane Saveza, već također dokazuje našu namjeru da idemo u korak s modernim alatima i komponentama. Dodjela ovog ugovora još je jedan veliki korak naprijed za NATO. "

U KING ICT-u navode kako su strogi kriteriji odabira implicirali su izradu profesionalne ponude kojom je dokazano traženo iskustvo, raspolaganje timom stručnjaka te znanje potrebno za izradu optimalnog dizajna i implementacije najsuvremenijih rješenja iz domene kibernetičke sigurnosti i IT infrastrukture.

- Stručnjaci u hrvatskim tvrtkama imaju veliko znanje i iskustvo koje se cijeni na međunarodnoj razini. Zahvalni smo svima koji su nam ukazali povjerenje i postali dio tima ovog projekta ustupajući resurse. Raduje nas što smo dio priče u kojoj smo to mogli demonstrirati i dobiti povjerenje za ovako važan posao. Ovaj projekt vidimo kao veliku priliku i na nama je odgovornost u daljnjem dokazivanju naših sposobnosti u isporukama rješenja i usluga u najzahtjevnijim okruženjima i prema najstrožim standardima. To će, nadamo se, otvoriti brojna vrata i drugim hrvatskim tvrtkama i stručnjacima - kažu iz KING ICT-a. Tvrtka je prošle godine potpisala prvi ugovor s ovom NATO Agencijom koji je bio vrijedan oko pet milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:06