ZAPAŽEN ISTUP

Majdak: ‘Jedan od strateških prioriteta u poljoprivrednoj politici Hrvatske je povećanje učinkovitosti i dodane vrijednosti poljoprivrednih gospodarstava‘

On je sudjelovao na 182. plenarnoj sjednici OECD Odbora za poljoprivredu uz predstavnike 38 zemalja članica

Tugomir Majdak s kolegama

U sklopu pristupanja OECD-u (Organizaciji za ekonomsku suradnju i razvoj - Organisation for Economic Cooperation and Development), državni tajnik Tugomir Majdak je je sudjelovao na 182. plenarnoj sjednici OECD Odbora za poljoprivredu uz predstavnike 38 zemalja članica.

Između ostalog, na Odboru su razmijenjena mišljenja o usmjeravanju politika prema održivom rastu produktivnosti poljoprivrede, što će biti tema Globalnog foruma o poljoprivredi za 2024. godinu.

Majdak napominje da je u svojoj intervenciji naglasio kako je jedan od važnijih strateških prioriteta u aktualnoj poljoprivrednoj politici Hrvatske povećanje učinkovitosti i dodane vrijednosti poljoprivrednih gospodarstava, osiguravanje većih i stabilnijih prihoda za male proizvođače, diversifikacija tržišta hrvatskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, integracija malih i srednjih poduzeća i mladih poljoprivrednika u poljoprivredne i prehrambene vrijednosne lance te olakšavanje pristupa strateškim tržišnim segmentima.

image

Odbor za poljoprivredu OECD-a

"Strategijom poljoprivrede do 2030. godine planiramo povećati produktivnost poljoprivrede na okolišno i klimatski održiv način, uz istodobno jačanje veza između proizvodnje i tržišta te otvaranje novih radnih mjesta u ruralnim prostorima. Strategija stavlja veliki naglasak na inovacije, a kako bismo povećali produktivnost, planiramo usmjeriti javna sredstva prema produktivnijim poljoprivrednim ulaganjima i povećati opseg klimatski pametne poljoprivrede i održivog upravljanja zemljištem", objavio je Tugomir Majdak.

image

Tugomir Majdak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:09