USPJEŠNA REVITALIZACIJA

Mađarska Dalmatie Grupa dovršila 1,5 milijuna eura vrijednu modernizaciju luke u Marini Kremik

Luka trenutačno služi kao središte za 10 čarter tvrtki, što omogućuje raznovrsne izlete brodom

Marina Kremik

Marina Kremik objavila je završetak radova na projektu obnove vrijednom 1,5 milijuna eura, kojim je izdignut lučki servisni plato i njegovi sadržaji. Projekt koji je u potpunosti financirala Dalmatie Grupa, navodi se u priopćenju, grupacija za ulaganje u nekretnine koja djeluje duž hrvatske obale, značajno unaprjeđuje sigurnost, funkcionalnost i operativnu učinkovitost luke.

"Oduševljeni smo što možemo objaviti uspješnu realizaciju ove značajne investicije u Primoštenu. Novi servisni plato omogućuje nam pružanje brže i kvalitetnije usluge većem broju brodova naših cijenjenih klijenata“, izjavila je generalna direktorica Marine Kremik, Ivana Mrčela Kvesić iz Dalmatie Grupe. "Ovo odražava našu predanost da Marina Kremik održi status odredišta svjetske klase za nautičare i avanturiste."

Dovršena sredinom srpnja nakon sedam mjeseci, obnova pruža klijentima Marine Kremik najsuvremenije lučke usluge u smislu kvalitete, brzine i sigurnosti. Izvorni objekt izgrađen je početkom 90-ih godina prošlog stoljeća, a prijašnji vlasnici luke nisu ulagali u njegovu obnovu.

image

Marina Kremik

Revitalizirani servisni plato, sastavljen u potpunosti od neklizajućih armiranobetonskih ploča, integrira sustav odvodnje svježe kišnice i instalaciju separatora. Obnovom je obuhvaćena i nadogradnja elektroinstalacija, 14 elektro ormara, vodovoda i devet novih rasvjetnih stupova. Nove instalacije pojednostavljuju rukovanje brodom, povećavaju učinkovitost usluge i zadovoljstvo klijenata.

Marina Kremik trenutno ima 393 veza u moru i 150 vezova na suhom, radeći punim kapacitetom. Smještena u prirodno zaštićenom zaljevu u unutrašnjosti, jedna je od najsigurnijih luka na Jadranu. Više od 70% privatnih korisnika luke su stalni klijenti. Uz oko 6.500 dolazaka brodova godišnje, ističe se u priopćenju, strateška lokacija Marine Kremik nudi jednostavan pristup hrvatskim nacionalnim parkovima, vinogradima i gradu Primoštenu, pozicionirajući je kao idealnu bazu za istraživanje obližnjih atrakcija.

Uz kompletnu uslugu servisa plovila s preuređenim platoom, Marina Kremik nudi i a la carte restoran, trgovinu i benzinsku postaju. Luka trenutačno služi kao središte za 10 čarter tvrtki, što omogućuje raznovrsne izlete brodom.

Luke nautičkog turizma Šibensko-kninske županije u 2022. ostvarile su najveće prihode od 36,6 milijuna eura što čini 25,5% ukupnih prihoda nautičkog turizma Hrvatske. Privezi su sudjelovali s 22,4 milijuna eura, što je 61,4% ukupnog iznosa Šibensko-kninske županije.

Hrvatski nautički turizam u posljednja tri desetljeća rastao je s godišnjom stopom od 10%, a ulazak Hrvatske u šengensku zonu povećao je interes za njezine marine. Rani početak plovidbene sezone u ožujku dodatno potiče ulaganja. Podaci Državnog zavoda za statistiku za 2022. potvrđuju trend, s prosječnom popunjenošću vezova od 65,1%. Prihodi su dosegnuli 145,9 milijuna eura, od čega je 100,6 milijuna eura ostvareno od iznajmljivanja vezova.

image

Marina Kremik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:57