ALGEBRA PREDVODI TREND

Kreće prvi stručni kratki studij iz područja internetskih komunikacija

Studenti će završetkom stručnog kratkog studija steći 120 ECTS bodova i svjedodžbu pete HKO razine

Mislav Balković

Algebra pokreće prvi dvogodišnji stručni kratki studij iz područja digitalnih tehnologija, konkretno studij Internetski marketing koji će biti otvoren za upise maturantima i učenicima strukovnih škola, uključujući i učenicima sa završenim trogodišnjim srednjim obrazovanjem.

Iako je novi Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti iz 2022. godine osnažio ulogu državne mature u procesu upisa studijskih programa te dokinuo mogućnost upisa maturanata isključivo putem prijemnih ispita, uvedena je potpuno nova mogućnost upisa studija za one koji nisu polagali državnu maturu ili su je polagali i nisu je položili da ipak krenu prema pristupničkoj razini, a kasnije potencijalno i prema prvostupničkoj ili magistarskoj diplomi.

Iz Algebre pojašnjavaju da se pokretanjem novog studija otvaraju prilike svima onima koji žele dalje razvijati svoju karijeru u području marketinških komunikacija s naglaskom na internetske komunikacijske kanale ili se prekvalificirati iz nekog drugog područja u polje suvremenih komunikacija, marketinga i oglašavanja.

Studenti će završetkom stručnog kratkog studija steći 120 ECTS bodova i svjedodžbu pete HKO razine, čime mogu ostvariti kvalitetnu karijeru ili uspješno nastaviti svoje visoko obrazovanje na prijediplomskim programima stručnih studija, kaže doc. dr. sc. Mislav Balković, dekan Algebre i dodaje: „U Hrvatskoj ne koristimo dovoljno potencijal forme kratkog stručnog studija budući da danas postoje samo dva takva studija u segmentima politehnike i metalurgije, a potencijal je ogroman. Francuska, Austrija, Danska, Irska, Nizozemska, Belgija i niz drugih uspješnih EU država imaju značajan broj studenata pa kasnije i pristupnika takvih studija zaposlenih unutar svojih gospodarstava. Za mnoge učenike koji završe srednje strukovne škole uvelike je otežano upravljanje karijerom, pa je reafirmacija ove studijske razine u Hrvatskoj otvorilo sasvim nove mogućnosti. Ovime idemo u korak sa razvojem visokog obrazovanja u Europi. Stručni kratki studij Internetskog marketinga prvi je takav studij u Hrvatskoj, a uzor ovoj formi i samom studiju pronašli smo u iznimno razvijenim zemljama sjevera Europe, posebno u Belgiji i Nizozemskoj. Naime, u razvoju ovog studija surađivali smo s partnerskim visokim učilištima iz navedenih država koje provode upravo ovakav studij i koji su nam predstavili svoja iskustva.“

„Algebrin studij buduće će stručne pristupnike opremiti znanjima iz polja marketinških procesa i kampanja te tržišnih i poslovnih komunikacija koja će im pomoći suvereno upravljati komunikacijama u digitalnom okruženju. To je dobra ulazna točka svima koji žele dublje zaroniti u kompleksan svijet digitalnog marketinga i naprednih algoritama ili odmah pronaći svoje mjesto u gospodarstvu.“ – zaključuje Vanja Šebek, voditelj studija i marketinški stručnjak s višegodišnjim iskustvom.

Prijave za kratki stručni studij Internetskog marketinga otvorene su na web stranicama Algebre, a uskoro će biti dostupan i na središnjem prijavnom portalu www.postani-student.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:55