PRIZNANJE STRUČNJAKA

Certifikat Poslodavac Partner za čak 16 kompanija Fortenova grupe – tri nove i 13 recertificiranih

Sada čak 16 kompanija Fortenova grupe ima vanjsku potvrdu izvrsnosti u upravljanju ljudskim potencijalima

Certifikati Fortenova

Mercator Slovenija, Sarajevski kiseljak i Agrolaguna su nove tri kompanije Fortenova grupe koje su uspješno prošle proces ocjenjivanja i dobile Certificate Employer Partner (CEP). Uz 13 kompanija koje već imaju certifikat, prošle su recertifikaciju - Konzum, Pik Vrbovec, Jamnica, mStart i Fortenova grupa d.d, Mercator-Srbija, Mg Mivela, Roto dinamic, Zvijezda, Dijamant, Belje, Pik Vinkovci i Vupik – sada čak 16 kompanija Fortenova grupe ima vanjsku potvrdu izvrsnosti u upravljanju ljudskim potencijalima. Što je još važnije, javljaju iz Grupe, u procesu certifikacije sve kompanije su u ukupnom bodovanju porasle u odnosu na prošlu godinu.

Certifikat Poslodavac Partner, kao nepristrano priznanje stručnjaka za ljudske potencijale u europskoj zajednici koje potvrđuje najvišu kvalitetu upravljanja u sedam ključnih područja ljudskih resursa, a u procesu certifikacije se prolazi i boduje niz tema poput selekcije, razvoja kompetencija, leadershipa, radne uspješnosti, uključenosti i zadovoljstva, karijere i nasljeđivanja, nagrađivanja itd. na svim razinama organizacije.

U prioćenju se ističe kako ovaj certifikat zapravo ukazuje kako kompanije u Hrvatskoj razvijaju procese u ljudskim potencijalima, a s obzirom da je temeljen na međunarodnim standardima, omogućuje i usporedbu domaće i globalne prakse i praćenje napretka u razvoju struke.

„Brojna su područja u kojima kompanije Fortenova grupe neprestano dobivaju neovisne, vanjske potvrde svoje izvrsnosti – bilo da je riječ o kvaliteti naših proizvoda, projekata, kampanja ili, kao u ovom slučaju, o najvišoj razini procesa u ljudskim potencijalima. Činjenica da se treću godinu zaredom povećava broj kompanija u Fortenova grupi koje dobivaju odnosno obnavljaju CPP, potvrđuje naš stalni napredak u izgradnji dobrog radnog okruženja. To nam je i imperativ, jer je neovisna potvrda kvalitete odnosa koje kompanija gradi sa zaposlenicima danas sve važnija komparativna prednost poslodavaca na tržištima rada u cijeloj regiji u kojoj poslujemo. A to što su dio procesa certifikacije i naše kompanije iz Slovenije, Srbije i BiH, dodatno svjedoči o našim inzistiranju na postavljanju i pridržavanju istih standarda u cijeloj Grupi” - Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe prilikom svečane dodjele Certifikata poslodavac partner.

„Od samih početaka poslovanja, Fortenova grupa ima fokus na zaposlenicima, na stvaranju kvalitetnog radnog okruženja i unapređenju svih ključnih procesa koja su od iznimne važnosti za razvoj naših zaposlenika. Sva ta nastojanja i aktivnosti doprinijele su odličnim rezultatima ostvarenima u ovoj certifikaciji, a činjenica da je certifikat dobilo čak 16 naših kompanija, potvrđuje izvrsnost kojoj težimo kao Grupa. Certifikat poslodavac partner ujedno donosi i odgovornost da u narednom razdoblju dodatno nastavljamo razvijati poželjnu i stimulativnu radnu sredinu u kojoj će naši kolege biti zadovoljni, angažirani i motivirani„ - izjavila je Gordana Fabris, izvršna direktorica Ljudskih potencijala Fortenova grupe.

image

Certifikati Fortenova

„Velika je odgovornost uspješno graditi kvalitetu radnih mjesta za preko 35 500 zaposlenika u 16 različitih kompanija. Bez obzira na tu kompleksnost, koja je dodatno potencirana dinamičnošću tržišta, ekonomskim čimbenicima i izazovima na tržištu rada, Fortenova grupa ne gubi fokus te dodatnu pažnju ulaže u osnaživanje i razvoj zaposlenika. U tri godine, koliko pratimo strukturirano i stručno postavljanje kvalitetnog okvira procesa upravljanja ljudskim potencijalima, baza kvalitete radnih mjesta značajno je nadograđena i ojačana, a veliku pažnju sve operativne kompanije ulažu u prikupljanje i obradu povratnih informacija zaposlenika. U 2023. Fortenova grupa je posebno je radila na poboljšanju kompenzacijskog paketa zaposlenika, a strateška odrednica je i rad na socijalnom aspektu društveno odgovornog poslovanja, koji posljedično utječe i na uvjete zaposlenika. Edukacija, razvoj i karijerni put zaposlenika je vrlo visoko na listi prioriteta te se u interne i eksterne edukacije ulažu velika financijska sredstva, vrijeme polaznika, ali internih trenera i mentora. Sa sigurnošću možemo reći da će takve odrednice i dalje voditi prema uspješnom poslovanju i zadovoljstvu zaposlenika. Čestitamo na obnovi statusa Poslodavca Partnera za 13 kompanija te stjecanju tog prestižnog priznanja za dodatne tri kompanije Fortenova grupe! – komentirala je Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Poslodavac Partner.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:21