POMOĆ ZA UKRAJINU

DOBRO DOBRIM uz Ukrajinu: Od srca za djecu Ukrajine uz pomoć vodnjanskog diva

Dva kamiona humanitarne pomoći krenula su prema ukrajinskim dječjim domovima i ustanovama koje zbrinjavaju djecu

Humanitarna pomoć

 Promo/

Nova velika humanitarna akcija udruge DOBRO DOBRIM u suradnji s Veleposlanstvom Ukrajine u RH započela je 1. srpnja 2022. Svjesna ugroženosti najranjivijih skupina, Udruga je akciju fokusirala na djecu koja su ostala bez roditelja tijekom rata u Ukrajini, stoga je humanitarna pomoć danas poslana u dječje domove i bolnice, stoji u prioćenju. Angažman u prikupljanju pomoći ratom pogođenom ukrajinskom stanovništvu i ukrajinskim izbjeglicama u Hrvatskoj prepoznala je vodeća regionalna IT kompanija - Infobip.

Vodnjanski div je kroz velikodušnu donaciju omogućio slanje dva puna kamiona pomoći u Ukrajinu te je dječjim domovima i ustanovama koje zbrinjavaju veliki broj djece iz svih dijelova Ukrajine osigurao hranu, higijenske potrepštine, medicinsku pomoć, madrace, posteljinu, školski i kreativni pribor, didaktičke igre, te elektroničku opremu (laptope i pisače) za potrebe edukacije. Uz navedenu donaciju partner akcije Infobip odlučio je biti i dio projekata potpore ukrajinskim izbjeglicama u Hrvatskoj kako bi im olakšao prilagodbu na život u novoj sredini.

image

Djelatnici Infobipa i članovi Udruge Dobro dobrim

Promo/

“U ovakvim trenucima svima nam je obveza pomoći najugroženijim skupinama koje je zadesio užas rata. Pomno pratimo situaciju od samog početka krize i zgroženi smo razaranjem koje je zadesilo ljude u Ukrajini. Smatramo kako je u trenutnoj situaciji ljudskost najveća vrlina koja nam je svima potrebna te se nadamo što skorijem okončanju sukoba”, rekla je Aurora Volarević, Infobipova potpredsjednica za korporativne poslove.

Udruga DOBRO DOBRIM je i do sada, navodi se u prioćenju, uspješno dostavljala humanitarnu pomoć u Ukrajinu slanjem preko 60 transporta humanitarne pomoći. Namjera je – uz pomoć građana, velikih i malih tvrtki te drugih udruga, gradova i županija – nastaviti s organiziranjem humanitarne pomoći i donacija. Koordiniranim i usmjerenim aktivnostima zajedno je moguće ostvariti više, pa Udruga ovom prilikom poziva javnost da im se pridruži u njihovim naporima. Pomoći se može na više načina – donacijama, uplatom na račun HR9723600001503103252 ili pozivom na broj 060 9005 (6,25 kn s PDV-om).

Udruga DOBRO DOBRIM osnovana je s ciljem zaštite, promicanja i unapređenja kvalitete života obitelji koje žive u riziku od siromaštva i društvene isključenosti. Djeluju na cijelom području RH, a 2021. godine svoj rad usmjerili su prema potresom pogođenim područjima na Banovini/Baniji. Odmah u veljači 2022. djelovanje su proširili i na pružanje pomoći stradalima u ruskoj agresiji na Ukrajinu. Više o Udruzi: https://www.dobrodobrim.com/nasa-prica

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:58