GLAS PARTNERA

Zadarska županija uvodi znanje, tehnologiju i inovacije u gospodarstvo: Kreativne industrije su zamašnjak razvoja i zapošljavanja mladih

Centar za kreativne industrije nudi niz mogućnosti za organizaciju događaja, predstava, edukacija, kongresa, reklama i videospotova

Multimedijalna dvorana - Zadar

Pozitivni gospodarski pokazatelji koje Zadarska županija konstantno bilježi odraz su naših ciljanih aktivnosti ka poticanju daljnjeg razvoja. Iskorak razvojno-istraživačke i poslovne infrastrukture ključan je za gospodarski razvoj zemlje pa je tako i uvođenje znanja, tehnologija i inovacija u gospodarstvo ključno za rast konkurentnosti i razvoj gospodarskih subjekata u Zadarskoj županiji.

-Želimo pametnu županiju, u skladu sa smjernicama EU-a te je upravo sektor inovacija, kreativne i IT industrije jedan od onih gdje želimo napraviti značajan iskorak, a zbog toga je i osnovana županijska agencija INOVAcija. Upravo je ona bila nositelj projekta Centra za kreativne industrije u Zadru. U ovoj modernoj i višestruko funkcionalnoj zgradi svoj dom je pronašao i Filmski ured Zadar koji je zaslužan za privlačenje brojnih audiovizualnih produkcija na područje naše županije, od filmova, serija do raznih marketinških spotova renomiranih tvrtki, s ciljem promocije i brendiranja Zadarske županije kao filmske turističke destinacije- ističe Božidar Longin, župan Zadarske županije.

image

Župan Božidar Longin

CROPIX

Zadarska je županija kao ključan alat u ostvarenju svojih strateških projekata prepoznala EU fondove, a upravo ovo je jedan od konkretnih primjera korištenja europskih sredstava za razvoj gospodarske konkurentnosti i inovativnosti.

- Kreativne industrije prepoznali smo kao sektor sa značajnim potencijalom za razvoj. Provedba ovog projekta rezultat je koordinirane suradnje između županije, gospodarstva, sveučilišta i strukovnih škola. U kontekstu vremena u kojem živimo ovaj projekt je izuzetna prilika za mlade ljude. Centar će biti mjesto za edukaciju, prijenos znanja i povezivanje gospodarskog s obrazovnim i znanstvenim sektorom. Vjerujemo da će ovdje mnogi mladi stručnjaci usavršavati i ostvariti svoje poduzetničke ideje - naglasio je župan Božidar Longin.

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija nositelj je projekta Centra za kreativne industrije. Ukupna vrijednost projekta je 30,2 milijuna kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj bespovratno odobreno 20 milijuna kuna.

Njegovom izgradnjom Zadar i Zadarska županija dobili su specijalizirani poduzetnički inkubator ne samo s uredima za najam, već i opremljenim dvoranama za edukaciju, tonskim studijem, multifunkcionalnom dvoranom, coworking prostorom te izložbenim prostorom.

Centar za kreativne industrije nudi niz mogućnosti za organizaciju događaja, predstava, edukacija, reklama i videospotova. U suvremeno opremljenim prostorima nalaze se kompletno opremljena multifunkcionalna dvorana sa sustavom scenske mehanizacije, scenske rasvjete te audio i video sustavom, tonski studio, IT dvorana i dvorana za sastanke te usluga virtualnog inkubatora i coworking. Svi navedeni prostori raspoloživi su za najam.

Multifunkcionalna dvorana s kompletnom scenskom opremom i rasvjetom te audio i video sustavom vrhunski je izbor za organizaciju kongresa, kazališnih predstava, snimanje reklama, glazbenih uradaka. Sve to moguće je zahvaljujući modularnom prostoru opremljenom vrhunskom opremom. Cijela dvorana sa svojih 140 sjedećih mjesta može se prilagoditi potrebama događaja.

U Centru se također organiziraju specijalizirane edukacije iz područja IT i audiovizualne industrije, a u njemu je smješten i ured HAMAG-BICRO-a za Zadarsku županiju.

image

Centar za kreativne industrije Zadar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 06:28