NAJBOLJI EU PROJEKT 2022.

Virovitičko-podravska županija: prijavljen je projekt ‘Energetska obnova zgrade dvorane Tehničke škole u Virovitici‘

Škola u Virovitici

Energetska obnova zgrade dvorane Tehničke škole u Virovitici projekt je prijavljen od strane Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (VIDRA) u izbor za najbolji EU projekt unutar kategorije Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici.

Projektom je smanjenja potrošnja energije i stvoreni uvjeti za ugodniji boravak.

Provodio se je od rujna 2018. godine do travnja 2021. godine. Nositelj projekta bila je Virovitičko-podravska županija. Ukupna vrijednost projekta bila je 6.252.270,62 kune, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 4.915.948,53 kune, a vlastita sredstva 1.336.322,09 kuna.

image

Najbolji EU projekt 2022.

Sportska dvorana Tehničke škole ne samo da je prva dvorana u Virovitici, nego i u cijeloj Virovitičko-podravskoj županiji, stoga s pravom nosi naziv ”hram sporta”. Za nju su sentimentalno vezane generacije i generacije Virovitičana i Virovitičanki, u njoj su stasali brojni sportaši, a danas nakon 30 godina ima novo ruho.

Projektom energetske obnove provedena je obnova koja je obuhvaćala četiri građevinske mjere - dodavanje, obnova i zamjena dijelova omotača grijanog dijela zgrade, toplinska izolacija podova unutar zgrade,. toplinska izolacija krova iznad grijanog prostora te zamjena vanjske stolarije, jednu elektrotehničku mjeru (zahvat na elektroinstalacijama – zamjena postojećeg sustava rasvjete) te strojarske mjere (ugradnje uređaja za mjerenje potrošnje vode i ugradnje mjerača toplinske energije kako bi se osigurali uvjeti za smanjenje utroška energije.

image

Škola u Virovitici

Energetskom obnovom osigurani su uvjeti za smanjenje potrošnje energije što je u konačnici dovelo do ušteda u troškovima energije zgrade i doprinijelo njenoj održivosti. Samim projektom podignuta je svijest građana o energetskoj učinkovitosti u zgradama. Projekt i pridonosi ostvarenju ciljeva Direktive o energetskoj učinkovitosti, Dugoročne strategije za poticanje ulaganja u obnovu nacionalnog fonda zgrade RH i Trećeg Nacionalnog akcijskog plana energetske učinkovitosti. Završetkom projekta popravljena je slika mjesta kao sredine koja je ugodna za življenje, popravljena je razina socijalne uključenosti, pojačana društvena i kulturna povezanost i aktivnost, a što je preduvjet za bolji razvoj sredine.

image

Pokrovitelji Najboljeg EU projekta 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 17:28