POZITIVNA PRAKSA

Vlasnik dućana na jugu Hrvatske nije zaokružio niti povećao cijene zbog eura, čak je neke i snizio...

‘Samo sam postupio onako kako je normalno‘

Novčanice eura u blagajni

 Damjan Tadić/Cropix

Otkako je euro postao službena valuta u Hrvatskoj, iz dana u dan množe se prigovori potrošača koji se žale na često neopravdano pa i pohlepno zaokruživanje cijena, at akvih primjera ima i u Dubrovniku, piše Dubrovački vjesnik. Ipak, u moru sličnih prigovora imamo i svijetli ‘kontra-primjer‘: jedan od rijetkih trgovaca za koje su sugrađani imali samo riječi pohvale jest trgovac Miho Grkeš iz Mokošice za kojeg ističu kako je postupio maksimalno profesionalno i da, ne samo što je sve cijene "u bobu" pretvorio iz kuna u eure, nego je dio njih čak i snizio za 15 do 20 lipa, odnosno 2 do 3 centa! O tome sam Grkeš kaže:

- Samo sam postupio onako kako je normalno i kako mislim da treba biti! Na vrijeme sam se opskrbio dovoljnom količinom eura, posebno kovanica, pa kupcima vraćam sve do jednog centa, iako ljudi još nisu svjesni vrijednosti centa. Istina je da sam neke cijene čak snizio - priča Grkeš.

image

Dućan u Mokošici

Na upit Dubrovačkog vjesnika je li imao negativna iskustva s mušterijama malu količinu namirnica ili samo jedan artikl plaćali krupnim kunskim novčanicama, odgovara:

- Nisam imao nikakvih loših iskustava! Moj životni moto je "ponašaj se fer i pošteno prema ljudima i očekuj isto". Tako uglavnom i bude jer nije dobro gledati samo sebe. Inače, u trgovini kruh već godinu dana nije mijenjao cijenu, a cijene dijela artikala maksimalizirala je Vlada RH. Ipak, manja od te je cijena ulja koje sam uspio nabaviti veće količine te su moje cijene niže! Ali, preživjet ćemo. Pučka izreka kaže: ne goje konja ni voda ni zob nego gazdino oko, odnosno nadzor i pažnja! Znači: treba raditi i nadgledati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:39