Akvizicija

Vlasnici Branimir centra objavili veliku transakciju, preuzeli deset centara u Sloveniji

Ovom transakcijom Supernova premašuje 100 milijuna eura godišnjeg prihodovanja od zakupa
Ilustaracija
 Srdjan Vrancic / Ronald Gorsic / CROPIX / Supernova

Austrijska Supernova objavila je kupnju deset trgovačkih centara u Sloveniji od tvrtke Centrice Real State koja je te nekretnine preuzela od Hypo banke nakon njezina poslovnog sloma. Iznos ove kupoprodaje, otkrila je Supernova, iznosi 220 milijuna eura.

- Portfelj savršeno zaokružuje naše trenutno stanje i brine se za to da slovensko stanovništvo sada možemo opskrbljivati u cijeloj državi. Svi centri imaju slično visoku razinu zakupljenosti i pokrivaju sve zahtjeve klijenata u području lokalne opskrbe – izjavio je povodom preuzimanja u Sloveniji direktor Supernove Markus Pinggera.

U Supernovi ističu kako su, pored Interspara, dm-a i drogerije Müller, u kupljenim slovenskim trgovačkim centrima zastupljeni veliki međunarodni brendovi kao što su Deichmann, Humanic, H&M, Hervis ili McDonalds.

Dosadašnji vlasnik stavio je deset slovenskih trgovačkih centara u portfeljni paket Qlandia, označivši deset prodanih centara srcem portfelja jer su tržišni lideri u više slovenskih regija.

Kao financijske izvore za najnovije preuzimanje, Supernova je navela vlastiti kapital te suradnju s međunarodnim i lokalnim bankama. Ovom transakcijom Supernova Grupa premašuje 100 milijuna eura godišnjeg prihodovanja od zakupa.

U kompletnom portfelju Supernove koja je osnovana 1994., udio slovenskih projekata nakon najnovije transakcije iznosi nešto više od 30 posto.

- Slovenija je za ovu grupaciju oduvijek bila vrlo uspješno ključno tržište, i ovom je transakcijom trajno osigurano tržišno vodstvo u ovoj zemlji – ističu u Supernovi koja je nedavno dodatno povećala opseg poslovanja i u Hrvatskoj otvorenjem preuređenog Branimir Mingle Centra u Zagrebu.

Daljnje širenje Supernove u Hrvatskoj označiti će skoro otvorenje preuređenog Kaptol Centra, a ranije su, osim Branimira, preuzeli i Centar Cvjetni i Garden Mall u zagrebačkoj Dubravi. Uz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku, Supernova posluje i u Njemačkoj, Slovačkoj i Rumunjskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:08