ODLIČNI REZULTATI

Valamar Riviera i Arena Hospitality Group lani nadmašili rekorde iz pretkrizne 2019.

‘Valamar Riviera ostvario je puni oporavak od krize te je spreman za nastavak ulaganja u održivi rast i razvoj poslovanja‘

Željko Kukurin

 Goran Mehkek/Cropix

Istarske turističke tvrtke - Valamar Riviera iz Poreča i Arena Hospitality Group iz Pule - pohvalile su se odličnim financijskim rezultatima za prošlu godinu koji su nadmašili one iz rekordne 2019. godine. Tako je prema revidiranom godišnjem financijskom izvješću Valamar Riviera ostvarila poslovne prihode od 325 milijuna eura, odnosno 11 posto više u odnosu na pretkriznu 2019. godinu. Ostvarena operativna dobit (prilagođena EBITDA) iznosi 103 milijuna eura, čime je ostvaren potpuni oporavak poslovanja na pretkriznu razinu.

- Valamar Riviera ostvario je puni oporavak od krize te je spreman za nastavak ulaganja u održivi rast i razvoj poslovanja. Ove godine uložit ćemo 58 milijuna eura u podizanje kvalitete hotela i ljetovališta, 20 milijuna eura u povećanje primanja djelatnika te će se realizirati niz projekata ulaganja u destinacije i održivo poslovanje. Bez obzira na daljnje inflatorne pritiske i geopolitičke napetosti, vidimo pozitivne učinke uvođenja eura i ulaska Hrvatske u schengenski prostor, - izjavio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere.

Istaknuli su da su lani realizirali investicije u vrijednosti od 66 milijuna eura, a najavljuju i nove. Tako ove godine ova tvrtka planira ulaganja od 58 milijuna eura, od čega se 32 milijuna eura planira uložiti u podizanje kvalitete u Dubrovniku kroz partnerstvo s AZ mirovinskim fondovima, i to u rekonstrukciju i rebrendiranje hotela Tirena, zatim u hotele Valamar Lacroma i Valamar Club Dubrovnik te u Maro World.

I rezultati Arena Hospitality Groupa nadmašili su postignuća iz razdoblja prije pandemije. Prihodi su se povećali za 79,1 posto, na 825,3 milijuna kuna, te za 6,1 posto u odnosu na 2019. EBITDA se povećala za 43,8 posto, popevši se na 235 milijuna kuna. Rast koji nadilazi rezultate iz 2019. i izvanredno povećanje u odnosu na prethodnu godinu obilježili su oporavak poslovanja općenito, osobito u Hrvatskoj, gdje je prihod porastao za 17,9 posto, a EBITDA za 22,5 posto u odnosu na 2019.

- Vjerujemo da su rezultati 2022. uspostavili temelj za naš budući razvoj. Zahvaljujući našoj strategiji i financijskim zalihama uspješno smo prebrodili gospodarsku neizvjesnost, što ukazuje na našu otpornost posljednjih nekoliko godina. Iako trenutačna stopa inflacije može uzrokovati kratkoročnu fluktuaciju u profitabilnosti, uvjereni smo da možemo nastaviti s dobrim financijskim rezultatima - rekao je Boris Ivesha, predsjednik Nadzornog odbora AHG-a.

Predsjednik Uprave Reuel Slonim najavio je, pak, da će tvrtka u 2023. dodatno unaprijediti ponudu luksuznih kampova, a u Zagrebu otvaraju novi art‘otel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:32