Preuzimanje

Tvrtka Payten kupila 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi

Payten je član Asseco Grupe, jednog od 10 vodećih proizvođača softverske opreme u Europi
Gastrobit Grc Grupa
 GGG

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Gastrobit Grc Grupa jedna je od vodećih hrvatskih tvrtki u području platnih rješenja koja prateći razvoj tehnologije i potrebe tržišta uspješno posluje već preko 20 godina razvijajući programe, aplikacije i ERP sustave za ugostiteljstvo, maloprodaju, veleprodaju, proizvodnju te računovodstvo i financije.

Upravu tvrtke čine dva člana: Tomislav Copić, dosadašnji direktor tvrtke te Marko Špegar, član Uprave tvrtki Asseco SEE i Payten u Hrvatskoj te tvrtke Monri.

„Ovom akvizicijom stvorena je sinergija koja će zasigurno u vremenima koja dolaze biti dodatna snaga i alat za postizanje još boljih rezultata. Otvorilo nam se mnoštvo novih mogućnosti što će, siguran sam, rezultirati još boljim poslovnim rezultatima, zadovoljstvom korisnika kao i svih djelatnika i poslovnih partnera“, rekao je Tomislav Copić, član Uprave Gastrobit Grc Grupe.

„Ponosan sam što je Gastrobit Grc Grupa postala članom Payten obitelji. Zajedno ćemo poduzetnicima iz niza uslužnih grana omogućiti pristup i podršku najboljim cjelovitim tehnološkim rješenjima u području plaćanja te im biti pouzdan partner u svakodnevnom poslovanju.“, istaknuo je Ivan Bušić, član uprave Payten Hrvatska.

Kompanija Payten, članica Asseco Grupe, jednog od 10 vodećih proizvođača softverske opreme u Europi, nastavlja širiti svoje poslovanje akvizicijom tvrtki usmjerenih na razvoj i prodaju inovativnih softverskih rješenja u području plaćanja u Europi i šire.

Tako se nedavno Paytenu pridružila tvrtka Sonet, koja posluje u Slovačkoj i Češkoj i nudi usluge u području tehnologije plaćanja, uključujući i softver za platne terminale (POS), zatim Mobven, vodeća kompanija u Turskoj za razvoj rješenja u području tehnologije mobilnog plaćanja, Monri, koja posluje u Hrvatskoj, BiH i Srbiji te je specijalizirana za distribuciju uređaja SinglePOS trgovcima, pružajući bankama i trgovcima na malo mogućnost korištenja sustava WebPay, Remaris, koji posluje u Hrvatskoj i BiH te nudi softverska rješenja za vođenje poslovanja i upravljanje blagajnama u području ugostiteljstva i Bassilichi CEE, tvrtka koja nudi usluge vezane uz POS i bankomate u Srbiji i BiH. U ožujku prošle godine Payten je postao vlasnik i tvrtke Necomplus, španjolske multinacionalne kompanije koja pored Španjolske posluje i u Portugalu, Andori, Kolumbiji, Peruu i Dominikanskoj Republici te ima preko 25 godina iskustva u korisničkim rješenjima u području plaćanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:47