JACK DORSEY

Tehnološki milijarder ne sumnja u uspjeh kriptovalute: ‘Bitcoin će zamijeniti američki dolar!‘

Suosnivač i bivši izvršni direktor Twittera Jack Dorsey u razgovoru na Twitteru ocijenio je da će Bitcoin zamijeniti američki dolar

Jack Dorsey

 Jim Watson/AFP

Suosnivač i bivši izvršni direktor Twittera Jack Dorsey ponovno je izrazio svoju nepokolebljivu podršku Bitcoinu, rekavši da će najvrjednija svjetska kriptovaluta zamijeniti američki dolar.

Dorsey je podijelio svoje stavove o budućnosti virtualne valute putem razmjene na Twitteru s dobitnicom Grammyja, repericom Cardi B.

Nakon što ga je upitala hoće li kriptovaluta zamijeniti dolar, Dorsey je odgovorio: "Da, Bitcoin hoće."

Tweet je izazvao masovnu reakciju na društvenoj mreži, a suosnivač Dogecoina Billy Markus objavio je šalu kako je kriptovaluta bazirana na mimovima mnogo stabilnija od američkog dolara.

U međuvremenu, ulagač u Bitcoin Dennis Porter rekao je da je "takav razgovor zapravo bio neizbježan".

image

Bitcoin

Jakub Porzycki

Dorsey je izražavao svoju podršku Bitcoinu najmanje od 2018. godine. U kolovozu je tweetao da će "Bitcoin ujediniti duboko podijeljenu zemlju. (I na kraju svijet)".

Nakon što je u studenom otišao iz Twittera, milijarder se usredotočio na svoju FinTech (Nove financijske tehnologije) tvrtku Block, prije poznatu kao Square.

U listopadu je rekao da Block želi izgraditi sustav za 'rudarenje' Bitcoina baziran na prilagođenom siliciju i otvorenom kodu za pojedince i tvrtke. Postojeći Squareovi projekti orijentirani na Bitcoin predstavljaju biznis za izgradnju otvorene razvojne platforme i hardverskog 'novčanika' za kriptovalutu.

Dorsey također ulaže i u Bitcoin. Nazvao ga je budućom svjetskom valutom čak i nakon kraha kripto-tržišta 2018. godine. U ožujku 2019. Dorsey je rekao kako je svaki tjedan troši nekoliko tisuća dolara na kupnju digitalne valute.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:46