ACAP 2022.

Silvio Kutić: Infobip plan je daljnji rast i zauzimanje liderske uloge i na tržištu SAD-a

Čelnik Infobipa vodio je razgovor s izvršnom direktoricom u Goldman Sachsu Ivom Vukinom

Iva Vukina, organizatorica konferencije i jedna od izvršnih direktorica u Goldman Sachsu i Silvio Kutić, suosnivač i izvršni direktor Infobipa

 Jl/

Silvio Kutić, suosnivač i izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić gostovao je na najvećoj investicijskoj startup konferenciji održanoj dosad.

Na ACAP-u 2022. u New Yorku Kutić je sudjelovao u fireside chatu s izvršnom direktoricom u Goldman Sachsu Ivom Vukinom, koja je i glavna organizatorica konferencije.

Kutić je ispričao inspirativnu priču kompanije koja je iz vodnjanskog startupa izrasla u prvog hrvatskog jednoroga, kompaniju vredniju od milijardu dolara. Danas se, neslužbeno, procjenjuje da Infobip vrijedi i više od dvije milijarde dolara.

BESPLATNO: Preuzmite magazin Startup Report - U hrvatske startupe u 2021. investirano više od 1,2 milijarde dolara

⊕⊕

Šesta godišnja konferencija Udruge hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) okupila je u New Yorku ovog vikenda vodeće domaće poduzetnike koji su predstavnicima globalnih investicijskih kompanija hrvatskih korijena predstavili svoje uspješne kompanije i projekte.

Silvio Kutić, izvršni direktor i suosnivač Infobipa kaže da Hrvati koji su dio tehnološko-financijske zajednice SAD-a nisu dovoljno upoznati s domaćom poduzetničkom scenom.

image

Silvio Kutić, suosnivač i izvršni direktor Infobipa

Infobip/

- Upravo su zato ovakvi događaji važni kako bi se u neformalnom druženju upoznali s brojnim prilikama koje razvijamo u Hrvatskoj. Infobip je dugo prisutan na američkom tržištu, a plan nam je daljnji rast i zauzimanje liderske uloge, zbog čega nam je važno dalje upoznavati klijente i širiti mrežu kontakata - naglašava Kutić.

Na godišnjoj konferenciji ACAP-a pod nazivom 'AN EVOLVING MINDSET: Innovation, Collaboration & Sustainability' bio je prisutan i velik broj domaćih startupa čiji su projekti privukli značajan interes potencijalnih investitora.

Opširnije: Povijesna akcija Hrvata u Americi: U New Yorku započela najveća hrvatska startup investicijska konferencija dosad

⊕⊕

Nikola Pavešić, direktor za startup ekosustav u Infobipu i voditelj projekta Startup Tribe kaže da je sjajno da je puno hrvatskih startupa koji imaju globalni potencijal prisutno na ACAP-u. Infobipov program Startup Tribe pruža startupima produktnu, logističku i mentorsku podršku, otvarajući im vrata bržem razvoju kroz svoju mrežu u SAD-u, ali i ostalim tržištima na kojima djeluju.

image

Nikola Pavešić, voditelj Infobip Startup Tribea na promociji magazina Startup Report

Ivana Nobilo/Cropix

- Ovo je idealna prilika da se predstave američkom tržištu i našem iseljeništvu koje je aktivno i želi potaknuti domaći tech sektor. Smatram kako nam svima važan cilj treba biti povezivanje domaćih startupa s globalnim venture capital fondovima koji im mogu pomoći u daljnjoj ekspanziji na tržištu SAD-a - zaključio je Pavešić.

BESPLATNO: Preuzimite novi broj magazina STARTUP REPORT 2022 Q2: Otkrili smo najveću tvornicu startupa u Hrvatskoj!

image

Naslovnica magazina Startup Report

Tomislav Botić/Tomislav Botić

O STARTUP REPORTU

Ovdje možete pročitati opširnije o magazinu Startup Report i pretplatiti se na newsletter

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 12:09