Modernizacija

Prva banka u Hrvatskoj koja vlastite POS uređaje prebacuje na Android tehnologiju

OTP banci nove uređaje za plaćanje u fizičkim trgovinama isporučila tvrtka Etranet grupa

Damir Lesničar, direktor Etranet grupe i Petar Markač, direktor globalnog transakcijskog bankarstva u OTP banci

 Jl/

OTP banka prva je hrvatska banka koja u svoje poslovanje uvodi EFTPOS platne terminale pokretane Androidom. U banci navode da će tako klijentima olakšati integraciju vlastitih poslovnih aplikacija na jednom uređaju.

Isporuku prvih ETFPOS terminala OTP-u napravio je hrvatski specijalist u području elektroničkih transakcija Etranet grupa.

Petar Markač, direktor globalnog transakcijskog bankarstva u OTP banci, koja ima više od 500.000 klijenata u segmentu građanstva i gospodarstva, kaže da će uvođenjem platnih terminala na Androidu proširiti mogućnosti za svoje klijente.

- Ovakvi uređaji će klijentima banke pojednostavniti korištenje njihovih postojećih i budućih poslovnih Android aplikacija, a OTP banci omogućiti da u budućnosti u suradnji s partnerima lakše ponudi dodatne usluge - kaže Markač.

Dodaje da iznimna fleksibilnost korištenja uređaja kao prijenosnog ili fiksnog terminala uz različite načine povezivanja omogućuje jednostavniju instalaciju i smanjuje ukupne troškove cijelog procesa.

Damir Lesničar, direktor Etranet grupe, koja održava mrežu od preko 25.000 POS terminala za OTP, Hrvatski Telekom, Optima Telekom i BILLY te je partner Deutsche telekoma i Ubera, kaže da su ponosni što je OTP u njima prepoznao pouzdanog partnera za platne terminale i elektroničke transakcije.

- Možemo pripremiti i isporučiti velike količine EFTPOS terminala u kratkom roku, pritom poštujući sve sigurnosne standarde te pružiti uslugu održavanja istih na području cijele Hrvatske - naglašava Lesničar.

Dodaje da novi terminali imaju ekran osjetljiv na dodir, brzi ispis i dugo vrijeme autonomije. Povezuju se preko nekoliko tehnologija - LTE-a, WiFi-ja i Bluetootha. Navodi da se dodavanjem baze mogu pretvoriti u fiksni uređaj sa žičnim mrežnim povezivanjem.

U Etranet grupi navode da je uređaj koji isporučuju OTP-u otporan na pad s visine od 1,5 metra te ulazak prašine i zapljuskivanje vode po standardu IP54. Uređaji su testirani i ATEX certificirani. Pojašnjavaju da je to nužno za primjenu na mjestima kao što su benzinske postaje te u kemijskoj i petrokemijskoj industriji. Dodatno su ih proširili izravnom mogućnošću kupnje mobilnih bonova na uređaju i plaćanja računa skeniranjem 2D koda.

- Budući da su uređaji pokretani operativnim sustavom Android, klijenti banke na jednom uređaju mogu lako integrirati vlastite postojeće poslovne aplikacije pa, primjerice, kurirske službe mogu koristiti osnovnu funkcionalnost uređaja kao platnog terminala za naplatu isporuke pouzećem na terenu, dok istovremeno vozači u aplikaciji kurirske službe upravljaju rutama, preusmjeravaju pošiljke, potvrđuju isporuku skeniranjem barkoda s paketa i slično - pojašnjavaju u Etranet grupi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:09