TIHOMIR PREMUŽAK

Poslovna zajednica zatečena preranom smrću jednog od svojih lidera: Bio je vrstan menadžer. Ostaje velika praznina

Poseban ugled Tihomir Premužak i tvrtka koju je vodio u posljednjih deset godina stekli su zbog izvoznih rezultata.

Tihomir Premužak

 Bruno Konjevic/Cropix

Iznenadnom smrću predsjednika Uprave Vetropack Straže iz Huma na Sutli Tihomira Premužaka (55) Hrvatska je ostala bez jednog od lidera svoje poslovne zajednice koji joj je još puno toga mogao dati.

Premužak je u siječnju ove godine napunio deset godina na čelu Vetropack Straže, domaćeg lidera u proizvodnji, prodaji i distribuciji staklene ambalaže. U Vetropacku se zaposlio 1999. kao mladi inženjer strojarstva, nakon kratkotrajnog rada u školstvu.

U posljednjih pet godina Premužakova mandata na mjestu predsjednika Uprave Vetropack Straža kontinuirano je povećavala prihode, zaposlenost i dobit prebacivši u 2021. prvi put prihod od milijardu kuna.

Uspješne rezultate tvrtke prepoznala je, među ostalim, Hrvatska gospodarska komora proglasivši Vetropack Stražu najboljom velikom tvrtkom u zemlji za 2019. dodijelivši joj ‘Zlatnu kunu‘.

Poseban ugled Premužak i kompanija u posljednjih su deset godina stekli zbog izvoznih rezultata. Izborili su se za mjesto na tržištima Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, kao i na tržištima ostalih zemalja jugoistočne Europe. Nagradu ‘Zlatni ključ‘ udruge Hrvatski izvoznici Premužak je preuzimao deset puta u različitim godištima i kategorijama izbora.

- POSLJEDNJI POZDRAV našem dragom kolegi, prijatelju i članu Upravnog odbora Hrvatskih izvoznika, g. Tihomiru Premužaku, predsjedniku Uprave Vetropack Straže. Zauvijek ćeš živjeti u našem sjećanju - stoji u današnjoj poruci udruge Hrvatski izvoznici.

U posljednje tri godine Tihomir Premužak bio je na čelu Hrvatske udruge menadžera - CROMA te Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca - podružnica Varaždin. Isto tako, participirao je u Upravnom odboru globalne udruge WBAF za Hrvatsku, foruma zajednice poslovnih ljudi za potporu poduzetničkim ‘anđelima‘.

- Tihomir Premužak bio je vrstan menadžer, bio je lider u pravom smislu te riječi. Vrlo jasan, direktan i zahtjevan, ali u isto vrijeme, vrlo srdačna i topla osoba puna razumijevanja za svoje suradnike. Njegov iznenadni odlazak ostavlja veliku prazninu u našem Udruženju, no njegov entuzijazam i htijenje za boljitak i našeg Udruženja i cjelokupnog gospodarstva ostat će nam u trajnom sjećanju - navodi se u današnjoj objavi CROMA-e povodom smrti Tihomira Premužaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 06:39