Platforma Building.hr

Platforma dosad okupila više od 850 poslovnih subjekata iz sektora graditeljstva i srodnih djelatnosti

Platforma je nastala jer sam radeći u obiteljskoj tvrtki uvidjela sve nedostatke i uska grla u poslovanju

Maja Borovina Frankić, voditeljica razvoja u obiteljskoj tvrtki Spegra, specijaliziranoj za specijalne građevinske radove, pokrenula je digitalnu platformu Building.hr, koja je namijenjena tvrtkama u građevinskom i srodnim sektorima. Pojašnjava da je radeći poslove u obiteljskoj tvrtki uvidjela što točno nedostaje građevinskom sektoru koji je, kako napominje, izuzetno loše digitaliziran. Building.hr je svojevrstan poslovni alat koji je zaštićen pri Zavodu za intelektualno vlasništvo.

- Platforma je postavljena 2022. godine, desetak godina od prve inicijative. Patentirana je i komercijalna platforma. Služi kao digitalna platforma kojoj se do sada pridružilo više od 850 poslovnih subjekata iz sektora graditeljstva i srodnih djelatnosti. Cilj je platforme Building.hr unaprijediti građevinski sektor te potaknuti novo zapošljavanje. Platforma je nastala jer sam radeći u obiteljskoj tvrtki uvidjela sve nedostatke i sva takozvana uska grla u poslovanju. Ovo je, koliko znam, jedina ovakva platforma u građevinskom sektoru - pojašnjava Maja Borovina Frankić i dodaje da su podaci na Googleu prije 15 godina puno više značili nego danas.

- Danas je previše podataka na internetu, a nigdje ne postoje sistematizirani podaci. Preko platforme Building.hr rješavamo sve probleme koje može imati neka građevinska tvrtka u okruženju. Podaci se klasificiraju i uredno razgranavaju. Dakle, ako vam treba nekakva tvrtka za neki segment posla, možete je pronaći preko naše platforme. Naravno, mogu i drugi pronaći vašu tvrtku - ističe osnivačica platforme Building.hr.

Platforma Building.hr namijenjena je isključivo poslovnim korisnicima, zato što je platforma zamišljena tako da se njezini korisnici direktno povezuju. Hrvatska je mala zemlja tako da, kako pojašnjava Maja Borovina Frankić, neka slavonska tvrtka može obaviti posao na srednjodalmatinskom otoku. Osim toga, dodaje, da je u Hrvatskoj veliki nesrazmjer između ponude i potražnje.

- U većim je gradovima koncentrirana većina potražnje, a neke manje sredine imaju ponuđače. Building.hr je, istina, komercijalna i poduzetnička platforma, ali je ujedno i projekt s društveno odgovornim ciljevima. Oni se ponajprije odnose na unapređenje građevinske struke i umrežavanje tvrtki iz građevinske i srodnih djelatnosti. Cilj nam je okupiti sve tvrtke koje posluju uredno. Neurednima nećemo dozvoliti registraciju na našoj platformi - ističe Maja Borovina Frankić.

Nadogradnja platformi Building.hr svakako je organizacija poslovne konferencije "Masters of Building Fair" u Rovinju, koja će se održati od 10. do 12. listopada, a usmjerena je na graditeljstvo i tržište nekretnina te sve srodne gospodarske djelatnosti.

- Želimo napokon omogućiti događaj koji će domaće i inozemne tvrtke, kao i pojedinci, prepoznati kao jedinstveno središnje mjesto za susret ako su u doticaju s graditeljstvom ili nekretninama. Bilo da ste iz autoindustrije, IT-ja, bankarskog sektora ili consultinga, bilo da se bavite investicijama ili tehnologijama, želimo okupiti sve dionike ekosustava, počevši od privatnih tvrtki, ustanova, institucija, javnih i privatnih investitora pa sve do samostalnih stručnjaka, medija i kvalitetnih posjetitelja. Kotizacije su financijski prikladne događaju i ne zanimaju nas ‘šetači‘, nego želimo da svi oni koji dođu na događaj budu fokusirani na sklapanje posla. Nažalost, u građevinskom sektoru nema sličnog događaja - ističe Maja Borovina Frankić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:52