Odagnali sumnje

"Pepco je samostalna tvrtka sa snažnom bilancom i ostajemo u Hrvatskoj"

Iako je tvrtka sa 72 posto dionica likvidirala, poslovanje popularnog lanca trgovina odjećom i kućanskim potrepštinama nije ugroženo

Pepco 

 Beata Zawrzel/Nurphoto Via Afp

Pepco ostaje u Hrvatskoj i Europi. Nakon što je krajem prošlog tjedna izašla vijest o likvidaciji Steinhoff Internationala, kompanije koja u svom vlasništvu ima čak 72 posto dionica tog i u Hrvatskoj popularnog lanca odjećom i kućanskim potrepštinama, o svemu se službeno oglasila i Pepco grupacija.
- Radi izbjegavanja sumnje, želimo vas obavijestiti da to neće utjecati na Grupu Pepco N.V. (Pepco), koja je već nekoliko godina odvojena od Steinhoffa. Pepco posluje kao samostalna, uspješna tvrtka, s vlastitim financiranjem i snažnom bilancom - poručili su.
Pepco Grupa je ovog srpnja najavila daljnji strateški napredak, nastavak snažnog rasta prihoda i dobiti koji su potaknuti strategijom širenja lanca trgovina. Njihovi su se prihodi u devet mjeseci povećali za 19,3 posto i tako dosegnuli 4,2 milijarde eura. Svoj će uspjeh, kažu, i dalje provoditi uz podršku kupaca te snažnim novčanim tokom i pozitivnom bilancom stanja.
- Grupa je u lipnju uspješno završila refinanciranje duga, realiziravši prvu emisiju obveznica u vrijednosti od 375 milijuna eura, što je izazvalo velik interes međunarodnih i poljskih investitora, a vrijednost upisa bila je višestruko veća od ponude - naglašavaju.
Osim toga, ističu kako je Pepco dobio pozitivne ocjene triju vodećih rejting agencija - Fitch, S&P i Moody‘s - koje su istaknule solidnost poslovanja i zdrav profil organskog rasta.
Prvi Pepco otvoren je 1999. u Poljskoj, tamo ima 1217 trgovina, a u cijeloj Europi više od tri tisuće. Posluju u 18 europskih zemalja, imaju oko 29 tisuća zaposlenika, a mjesečno ih posjeti 28 milijuna klijenata. Pepco Croatia je financijsku godinu završio s dobiti od 16,6 milijuna. U 2021. neto dobit im je iznosila 63,4 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:56