'Zeleni tjedan'

Pedesetak hrvatskih izlagača na vodećem sajmu poljoprivrede

Riječ je o vodećem međunarodnom sajmu poljoprivrede koji okuplja proizvođače i stručnjake iz svih krajeva svijeta
Ilustracija, sajam
 Dragan Matić / CROPIX

Hrvatska je ove godine izabrana za partnersku zemlju najveće međunarodne poljoprivredne manifestacije “Zeleni tjedan”. Ovogodišnji jubilarni 85. “Zeleni tjedan” održat će se u Berlinu od 17. do 26 siječnja 2020., dok će Hrvatska, kao partner, biti domaćin svečanog prijema.

Riječ je o vodećem međunarodnom sajmu poljoprivrede, ali i hortikulture i prehrambene industrije koji okuplja proizvođače i stručnjake iz svih krajeva svijeta, ali i više od 400 tisuća posjetitelja.

Hrvatsku će, tako, ove godine predstavljati pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će posjetiteljima ponuditi najbolje domaće gastronomske delicije poput pršuta, kulena, meda, ulja, rakije, vina te brojnih drugih autohtonih zaštićenih proizvoda.

“Zeleni tjedan”, za dio posjetitelja, započet će u četvrtak 16. siječnja u 18 sati svečanom ceremonijom koja će u berlinskom City Cubeu okupiti čelne ljude europskih država, kao i brojne gospodarstvenike te predstavnike najvećih i najutjecajnijih hrvatskih tvrtki. Hrvatska kao zemlja partner će biti domaćin svečanog prijema koji će uslijediti nakon svečanosti otvorenja. Između ostalog, sajam će za posjetitelje obilaskom izlagača iz Lijepe Naše otvoriti hrvatska i njemačka ministrica poljoprivrede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 02:22