Konačno dovršen projekt

Otvoren najveći splitski hotel vrijedan 26 milijuna eura

Hotel ima i nekoliko barova, od kojih jedna i na krovu/terasi, kao i kongresnu dvoranu s 500 mjesta
Hotel Amphora, Zvonko Kotarac
 Jakov Prkić / Tom Dubravec / CROPIX

"Novi hotel u Splitu Amphora na Žnjanu, napokon otvara svoja vrata u ponedjeljak nudeći gostima smještaj u 206 soba i druge sadržaje na razini četiri zvjezdice", kažu iz hotela.

U nekoliko navrata smo pisali o detaljima tog projekta tvrtke “Plavi safir”, poduzetnika Zvonka Kotarca u koji je uložio 26 milijuna eura.

Lani su tako radovi stali jer su građevinski inspektori zatvorili gradilište. Ustanovljeno da se izvela jedna podrumska etaža više te da se bespravno izveo podrumski iskop za bazensku instalaciju.

Također, hotel je, kako smo doznali, dobio dozvolu za samo tri zvjezdice, a ne za četiri, kako se u javnosti govori. Iako je još uvijek nejasno polažu li pravo na kategorizaciju od četiri zvjezdice, formulacija s početka "sadržaje na razini četiri zvjezdice" sugerirao bi da ne.

Sada dovršen, iz hotela kažu da imaju ukupno 206 soba od kojih većina gleda na more i otoke, ima i tri bazena, dva restorana, wellness centar na dvije tisuće metara četvornih te fitness i beach club.

Tom Dubravec / HANZA MEDIA
Hotel Amphora

Hotel ima i nekoliko barova, od kojih jedna i na krovu/terasi, kao i kongresnu dvoranu s 500 mjesta.

Kako kažu, očekuju u hotelu poslovne ljude te obitelji iz Velike Britanije i skandinavskih zemalja, a o svima će brinuti 80 stalno zaposlenih i 40 sezonskih radnika.

Osim hotela Amphora, građevinski poduzetnik Kotarac u Splitu ima i hotel Atrium s pet zvjezdica.

Kako hotel izgleda možete pogledati u fotogaleriji ispod:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 18:45