FIKSNA KAMATA

Otkrivamo koja banka daje kredit bez odlaska u poslovnicu, sve se rješava aplikacijom

m-zabom moguće je i putem IziPaya besplatno slati novac jednostavnim izborom kontakta iz telefonskog imenika

m-zaba gotovinski kredit

 Ratko Mavar/

Osim provjera stanja i prometa po računima, plaćanja i prijenosa novca, uvida u štednju, kredite, kartice ili investicijske fondove, potrošači preko svojih aplikacija za mobilno bankarstvo mogu podignuti i manje iznose gotovinskih kredita bez odlaska u poslovnicu ili javnom bilježniku. Cijeli proces traje nekoliko minuta. U Zagrebačkoj banci pojašnjavaju da je putem aplikacije moguće ugovoriti gotovinski kredit u iznosu od 1500 do 40.000 eura uz rok otplate od 13 do 120 mjeseci i fiksnu kamatnu stopu. Kredit bez odlaska u banku, instrumenata naplate i troška javnog bilježnika može se ugovoriti do iznosa od 13.300 eura i rok otplate do 84 mjeseca. Nakon odabira iznosa i roka otplate kredita potrošač dobije informativnu ponudu. Ugovorna dokumentacija se potpisuje kvalificiranim elektroničkim potpisom koji se također ugovara na m-zabi. Nakon ugovaranja kredit se automatski isplaćuje na tekući račun korisnika kredita otvoren u Zagrebačkoj banci, s kojeg se ugovara i trajni nalog za otplatu kredita.

Osim gotovinskih kredita u nekoliko klikova, m-zabom moguće je putem IziPaya besplatno slati novac jednostavnim izborom kontakta iz telefonskog imenika (umjesto upisivanja IBAN-a), ugovoriti štednju, promijeniti ili ugovoriti paket proizvoda i usluga, kupovati bonove za mobitel, slikanjem uplatnica plaćati račune i bez odlaska u poslovnicu ažurirati osobne podatke. Do kraja 2023. svi novčani iznosi unutar aplikacije dvojno se iskazuju u kunama i eurima uz primjenu fiksnog tečaja konverzije.

Što se tiče sigurnosti, m-zaba je zaštićena PIN-om koji treba znati samo korisnik. U tom slučaju čak i ako izgubi mobitel, aplikacija se nakon tri pogrešna unosa PIN-a automatski zaključava. Korisnici m-zabe mogu se prijaviti i biometrijom odnosno otiskom prsta ili skenom lica.

Banka svoje korisnike redovito podsjeća na sigurnosne preporuke, primjerice da nepoznatim i sumnjivim kontaktima ne šalju podatke poput broja kartice, aktivacijske ključeve, broj tokena i kodove koje on generira i slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:54