DIGITALIZACIJA

Odsad se i žvakaće gume na kiosku iNovina mogu platiti bitcoinom: prvi u lancu kioska omogućili plaćanje kriptovalutama

Plaćanje kriptovalutama realizira se putem platforme PayCek, a moguće je platiti s 14 kriptovaluta

Ilustrativna fotografija

 Shutterstock/

iNovine, tvrtka u sastavu BAT-a, uvodi novu uslugu plaćanja kriptovalutama, čime postaju prvi lanac kioska u Hrvatskoj koji nudi mogućnost plaćanja u kriptovalutama na fizičkim prodajnim mjestima, izvijestili su u srijedu iz te tvrtke.

Projekt se realizirao u suradnji s tvrtkom Electrocoin pa je tako odsad moguće brzo i sigurno plaćanje kriptovalutama putem platforme PayCek na svim prodajnim mjestima, njih više od 250 diljem Hrvatske.

"Digitalizacija i uvođenje inovacija ključni su za dugoročno unaprijeđenje i održivost poslovanja, što je u skladu s ESG strategijom koja je usvojena na razini cjelokupne BAT Grupe", kazao je direktor iNovina Jurica Jurič.

Napominje i kako u iNovinama kontinuirano osluškuju zahtjeve s tržišta, a implementacija sustava za procesiranje kripto uplata upravo i omogućuje prilagodbu poslovanja novim generacijama kupaca koji sve manje koriste gotovinu pri plaćanju.

"Riječ je o trendu koji je ponajviše zaživio u vrijeme pandemije kada se građanima sugerirala beskontaktna kupovina", kazao je.

Plaćanje kriptovalutama realizira se putem Electrocoinove platforme PayCek, a moguće je platiti s 14 kriptovaluta - bitcoin, ether, bitcoin cash, USDT, USDC, XRP, solana, litecoin, dai, stellar, dogecoin, eos, BUSD i near.

"Ako osoba, primjerice, kupi proizvode u vrijednosti 100 kuna i želi platiti u kriptovalutama, u trenutku kada mi preko PayCeka javimo iNovinama da je uplata obrađena, iNovine dobivaju svojih 100 kuna, dok mi u Electrocoinu u potpunosti obrađujemo kriptovalutnu transakciju. Platforma PayCek za prihvaćanje plaćanja kriptovalutama jamči sigurnost svakoj tvrtki koja želi omogućiti svojim klijentima tu mogućnost", pojasnio je direktor Electrocina Nikola Škorić.

Electrocoin je hrvatska fintech kompanija koja pruža usluge kripto mjenjačnice te primanje kriptovaluta kao načina plaćanja putem njihove vlastite platforme PayCek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:10