NEDALEKO OD MORA

Nova elitna dalmatinska lokacija već ruši rekorde. Cijena? I do 7000 eura za kvadrat, a interes je golem

Nasuprot ‘Marine Borik‘ već je u izgradnji novo luksuzno naselje sa stanovima pojedinačne površine od 50 do čak 220 kvadrata

Marina Project Zadar - planovi stanova na Vitrenjaku

 Marina Project Zadar

Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra uputio je javni poziv za uvid u spis predmeta u postupku izdavanja dozvole za građenje višestambene građevine na Vitrenjaku, u blizini nautičke marine.

Građevina se sastoji od dilatacija A, B, C, D i E, s ukupno 101 stanom, a objekt će imati podrumsku etažu, prizemlje i tri kata, ukupne površine 11.777 četvornih metara, na novoformiranoj parceli nastaloj od niza manjih zemljišta i njihovih dijelova. Izdavanje građevinske dozvole zatražila je zadarska tvrtka "Real Value", osnovana 2017. godine, u vlasništvu Grge Zrilića (sina poznatog poduzetnika Zdenka Zrilića, op.a.) i Milana Bakovića za novu fazu stambenog kompleksa.

Nasuprot "Marine Borik" već je u izgradnji njihovo novo luksuzno naselje "Marina Project Zadar" sa stanovima pojedinačne površine od 50 do čak 220 kvadrata. Projekt se sastoji od tri faze od kojih je prva već u izgradnji, a na terenu ga čine - tri stambene zgrade.

image
Jure Mišković/Cropix

Svaki objekt je projektiran s podzemnom garažom iz koje se dizalom dolazi do stambenih prostora u prizemlju, te na prvom, drugom i trećem katu s krovnim terasama koje pripadaju stanovima na trećoj etaži. Planirani početak radova druge faze s pet zgrada za koju je zatražena građevinska dozvola očekuje se tijekom ove godine, a treće faze početkom 2023, piše Slobodna Dalmacija.

Osim stambenih zgrada u planu je izgradnja i nove ulice kao i ostale pripadajuće komunalne infrastrukture. Na sjednici Gradskog vijeća, održanoj dana 30. srpnja 2019. godine, usvojena je odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja zone mješovite namjene Vitrenjak I. (zapad).

Temeljem toga u javnom programu gradnje za ovu godinu predviđen je novac za izgradnju infrastrukture. Prema izrađenoj projektnoj dokumentaciji dobivena je i građevinska dozvola komunalne priključke. Na stranicama Informacijskog sustava prostornog uređenja (ISPU-a), vidljiva je dinamika izdavanja "papira" za pojedine građevinske čestice.

Radi se o lokaciji u elitnom, zapadnom dijelu Zadra, nasuprot "Marine Borik", a u mirnom naselju Vitrenjak II te u neposrednoj blizini uređene plaže Uskok. Udaljenost od kupališta je 200 metara, do prve prodavaonice ima samo 250 metara, a u blizini je smješteno i poznato turističko naselje "Falkensteiner Borik" s uređenom pješčanom plažom.

Atraktivnost lokacije čini blizina središta Zadra (3,6 kilometara), ali s druge strane i udaljenost od bučnih velikih prometnica i gradske vreve. Adut u korist smještaja betonskog kompleksa su dobra i redovita infrastrukturna povezanost do centra i ostalih dijelova grada.

image
Jure Mišković/Cropix

- Nekolicina barova i restorana u blizini upotpunjuje ponudu za ugodan život – navodi se na internetskim stranicama "Marina Projecta Zadar" gdje se potencijalnim kupcima nude atraktivni stanovi, odnosno apartmani.

Prve tri zgrade uz prometnicu nasuprot hotela "President" već su rasprodane po cijenama od 2600 do 3000 eura po četvornom metru, što za sadašnja mjerila i nije skupo. Zatražili smo od agencije "Marina Project Zadar" cijene kvadrata u njihovim novogradnjama, ali za sada još nisu odgovorili naša pitanja.

Na internetskom oglasniku Njuškalo je agencija "Zara Nekretnine" istaknula verificirane cijene za ove stanove koje se kreću od najnižih 3500 eura po kvadratu u prizemlju, pa sve do 7000 eura za stanove na najvišoj etaži, s balkonom i terasom i dva parkirališna mjesta, dizalom do stana, podnim grijanjem i drugim pogodnostima.

Oglas je objavljen 23. ožujka, a do sada je već imao 20 tisuća pregleda, što svjedoči o velikom zanimanju za kupnju ovih nekretnina, očigledno pogodnih i za turističku djelatnost.

Nova stambena zona uz more

Prema urbanističkom planu za to područje od šumice kod Yachtinga do Omladinskog hostela, što je obuhvat od oko 27.300 četvornih metara, dopuštena je izgradnja stambenih i stambeno-poslovnih građevina, te objekata gospodarske namjene u kojima se obavljaju trgovačke, uslužne, ugostiteljske i slične djelatnosti. Dopuštena je izgradnja podzemnih etaža, maksimalna visina je 12 metara, a minimalno 20 posto površine mora zauzimati zelenilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 19:50