ELEKTROMOBILNOST

Neposredno u blizini Dvora Trakošćan puštena u rad 300. HEP-ova ELEN punionica

Punionica snage 2 x 22 kW omogućava istodobno punjenje dva automobila, sa svim komercijalno dostupnim tipovima punjača
 Damir Krajac/Cropix

Neposredno u blizini Dvora Trakošćan, u rad je puštena 300. punionica u HEP-ovoj mreži u Hrvatskoj. Punionica snage 2 x 22 kW omogućava istodobno punjenje dva automobila, sa svim komercijalno dostupnim tipovima punjača, dok je punjenje još uvijek besplatno.

HEP-ova mreža punionica, postavljena pod brendom ELEN, prostire se na području Grada Zagreba, kao i svih 20 županija te pokriva autoceste i druge važne cestovne pravce u Hrvatskoj, gradska središta i turistička odredišta, uključujući i nekoliko otoka.

Za korisnike ELEN punionica HEP je kreirao mobilnu aplikaciju koja je dostupna na servisima Google Play i iStore, i na kojoj se mogu vidjeti lokacije punjenja, dostupni priključci te započeti punjenje. Na adresi elen.hep.hr korisnicima je na raspolaganju i interaktivna ELEN web stranica, koja pruža sve potrebne informacije vezane uz HEP-ovu e-mobilnost.

Projektom e-mobilnosti HEP potvrđuje ulogu ključnog subjekta u elektrifikaciji i dekarbonizaciji prometa u Hrvatskoj i pruža potporu razvoju turističkih destinacija u Hrvatskoj, poput dvorca i park šume Trakošćan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:30