VELIKI USPJEH

Nelt Grupa prešla milijardu eura prihoda - počinje raditi u Hrvatskoj i Sloveniji

"Izlazak na tržište Europske Unije za kompaniju Nelt je prirodan proces razvoja"
 Nelt Grupa

Konsolidirani prihod Nelt Grupe, jednog od najuspješnijih poslovnih sustava u Srbiji i ovoj regiji, premašio je u 2021. godini milijardu eura. Nelt Grupa posluje na dva kontinenta i zapošljava preko 4 000 radnika, priopćeno je na tradicionalnom godišnjem okupljanju čelnika kompanije s predstavnicima medija.

Tom prigodom su predstavljeni ostvareni rezultati u prošloj i najavljeni planovi za sljedeću godinu. Posebna pozornost izazvala je najava poslovanja Nelt Grupe u Hrvatskoj i Sloveniji, kroz osnivanje kompanije Nelt Europe.

image

Milena Vušak

Nelt grupa

„Izlazak na tržište Europske unije za kompaniju Nelt je prirodan proces razvoja. Nelt Europe će biti polazna točka u širenju mreže Neltovih kompanija širom Europe. Razvoj naših poslova za Hrvatsku u Sloveniju preuzela je Milena Vušak. Radi se profesionalnoj menadžerici sa velikim iskustvom u FMCG industriji.

Milena Vušak je preuzela razvoj našeg poslovanja za Hrvatsku i Sloveniju sa ambicioznim planovima za razvoj i distribuciju Nelt brendova na tim tržištima“, naveo je Miloš Jelić, generalni direktor Nelt grupe. Jelić je dodao da usprkos činjenici da je i protekla godina bila izuzetno zahtjevna, Nelt Grupa je uspjela u potpunosti prilagoditi svoje poslovanje situaciji i održati svoj lanac opskrbe bez prekida na svim tržištima. Nastavljen je održivi rast i zaposlenost, i kontinuirano investicije u infrastrukturu koje su u ovoj godini iznosile preko 7 milijuna eura.

image
Nelt Grupa

Zahvaljujući investiciji od dva miliijuna eura, Nelt Grupa je povećala kapacitete svog Intermodalnog željezničkog terminala u Dobanovcima koji je, kako ističu čelnici Nelt grupe, odličnom lokacijom, efikasnim poslovanjem i tehnološkim inovacijama potvrdio status logističkog huba Zapadnog Balkana.

Iz Nelt grupe je najavljen i značajan iskorak i ubrzan proces digitalizacije. U partnerstvu sa vodećim globalnim kompanijama u sektoru tehnologije i napredne analitike, kao što su Microsoft, SAS i ADD, nastavljen je rad na kreiranju digitalnog ekosustava u poslovnim operacijama, kako bi se ojačala razmjena podataka, planiranje i partnerstvo sa principalima, kupcima, klijentima i dobavljačima.

Što se tiče razvojne stategije kompanije i njezine dugoročne poslovne održivosti, čelnici Nelt grupe ističu kako se ona bazira na investicijama koje su za 2022. godinu planirane u iznosu od 19 milijuna eura, na daljnem razvoju Nelt brendova te na izlasku na nova tržišta u Europskoj uniji. Nelt Grupa surađuje sa više od 80 principala i 26.000 kupaca na 55.000 prodajnih mjesta.

image
Nelt Grupa

Članice Nelt Grupe su: Nelt Co, Nelt BiH, Neregelia, Nelt ST, Montenomax C&L, Javna skladišta Srbija, Nelt Angola, Nelt Zambija, Nelt Mozambik, Nelt Albanija i Nelt KS. Članice šireg holdinga su i Neoplanta, Baby food factory, Banim reklame i Čenej Agrar. U 18 kompanija na 12 tržišta u Jugoistočnoj Europi i Africi zaposleno je 4000 radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 12:09