KVALITETA DESTINACIJE

Nakon Jadranskih luksuznih hotela u članstvo WTTC pozvan malološinjski IQM Destination

Članstvo u WTTC-u uključuje spektar industrije putovanja i turizma

Đurđica Šimičić

Nakon pridruženog članstva u Svjetskoj turističkoj federaciji, IQM Destination pozvan je u članstvo WTTC-a, Svjetskog vijeća za putovanja i turizam, udruženja koje okuplja svjetske lidera u turizmu. Članstvo u WTTC-u uključuje spektar industrije putovanja i turizma. Počevši od zračnih prijevoznika i zračnih luka, do hotela i ugostiteljskih udruženja, turoperatora i maloprodajnih putničkih agenata, online distributera, krstarenja, investicijskih tvrtki, osiguravajućih društava i tehnološke industrije.

Istraživanja WTTC-a mjere izravni i ukupni utjecaj putovanja i turizma na gospodarstva u smislu BDP-a i rasta zaposlenosti, podizanje svijesti o ekonomskom doprinosu industrije putovanja i turizma. Iz Hrvatske članstvo u ovom udruženju, koliko je poznato, imaju još Jadranski luksuzni hoteli.

Direktorica tvrtke Feel IQM iz Malog Lošinja, Đurđica Šimičić ističe da IQM Destination danas djeluje u 24 destinacije Hrvatske, i okuplja više od 2.000 dionika u turizmu. “Aktivno smo uključeni u projekt čiji je rad usmjeren na praktično implementiranje integralnog upravljanja destinacijom, usmjerenih na kvalitetu. Koncept je osmišljen tako da se, uz već definiran protokol i standardne operativne procese, na poseban način postavljaju prioriteti. Potom se prilagođava potrebama destinacije, te se individualnim pristupom učinkovito i fokusirano mjere konkretni rezultati napretka u svakoj destinaciji. Kreće se s istraživanjem i analizom stanja u destinaciji, edukativnim programima, upravljanje online reputacijom i mjerenjem kvalitete, razvojem proizvoda, destinacijskim welcome programom, mjerenjem indikatora održivog i odgovornog turizma, marketing analizama, aktivnim provođenjem destinacijskog managementa,.. Trenutno je u sustavu mjerenja više od 130 indikatora“, pojašnjava Đurđica Šimičić koja dodaje da je upravo radi kvalitetnog pristupa, inovativnog poslovnog modela i sustavnog mjerenja učinkovitosti projekta Feel IQM pridružena članica UNWTO-a.

Menadžer u WTTC Adolfo Reyes da su pozvali IQM Destination u zajednicu suradnika WTTC-a, radi izuzetno visoke kvalitete rada i inovacije u poslovnom turizmu. „U više od 30 godina rada WTTC-a je temeljen na stvaranje promjena i podizanje svijesti o vrijednosti putovanja i turizma, ne samo kao jednog od najvećih svjetskih gospodarskih sektora, već i za mnoge zajednice i putnike. Cilj je da putovanja i turizam budu sigurni, inkluzivni i održivi, dok se istovremeno radi na većoj suradnji javnog i privatnog sektora. IQM destination će imati pristup WTTC-ovim godišnjim izvješćima, aktivno sudjelovati u aktivnostima vezanim za gospodarski utjecaj, kao dio više od 200 vodećih svjetskih turističkih organizacija. Misija WTTC je maksimizirati uključivi i održivi potencijal rasta sektora putovanja i turizma partnerstvom s vladama, destinacijama, zajednicama i drugim dionicima kako bi se potaknuo gospodarski razvoj, stvorili radna mjesta, smanjili siromaštvo i potaknuli mir, sigurnost i razumijevanje u svijetu “, istaknuo je Adolfo Reyes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:11