Novi rekorder

Mladi britanski pjevač Ed Sheeran 'Davide' turnejom oborio rekorde u zaradi i posjećenosti

S koncertom u njemačkoj, ovaj mladi glazbenik s trona će skinuti prvaka, grupu TURNEJA MEGAPOPULARNOG PJEVAČA NAJPLAĆENIJA JE U POVIJESTI Šarmantnom Britancu za kojem luduju i brojne Hrvatice tek je 28 godina no skinuo je s trona legendarnu grupu U2 zaradom od skoro 737 milijuna dolara, a srušio je još jedan svjetski rekord!
Ed Sheeran
 Lucy Nicholson / REUTERS

Glazbena turneja 'Davide', britanskog pjevača Edwarda Christophera Sheerana, poznatijeg kao Ed Sheeran, oborila je sve rekorde u zaradi, ali i posjećenosti.

S koncertom u njemačkom gradu Hannoveru, ovaj mladi glazbenik s trona će skinuti dugogodišnjeg prvaka, grupu U2.

Kako navodi Market Watch, predviđa se da će Ed Sheeran ovom turnejom zaraditi 736,7 milijuna dolara, dok je U2 2011. godine s poznatom '360 turnejom' zabilježio zaradu od 735,4 milija dolara.

Osim obaranja financijskih rekorda, 28-godišnji pjevač svojim nastupima odnio je i titulu najposjećenije turneje svih vremena. Tako će sa zadnjim koncertom u Chanty Parku u Ipswichu krajem ovog mjeseca njegove nastupe posjetiti više do 8,5 milijuna obožavatelja, piše The Guardian.

Inače, Davide turneja započela je u ožujku 2017. godine i traje sve do kraja ovog mjeseca. Zadnjim nastupom Ed Sheeran na putu će provesti ukupno 893 dana i održati 255 nastupa, dok je U2 na svojoj '360 turneji' na putovanju preveo 760 dana i održao 100 nastupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:45