Centri kompetentnosti

Ministarstvo turizma osiguralo 300 mil.kn za povezivanje obrazovnog sustava i tržišta rada

Cilj regionalnih centara kompetentnosti jest osigurati kvalitetnu i suvremenu izobrazbu kadrova za turizam i ugostiteljstvo
Konobarica u splitskom restoranu
 Duje Klarić / CROPIX

Ministarstvo turizma, kako bi uskladilo obrazovni sustav s potrebama gospodarstva, osiguralo je 300 milijuna kuna za uspostavljanje regionalnih centara kompetentnosti. Poziv ustanovama za strukovno obrazovanje u sektoru turizma i ugostiteljstva koje se žele profilirati u takve centre objavljen je jučer.

- Putem regionalnih centara kompetentnosti osigurat ćemo kvalitetnu i suvremenu izobrazbu kadrova za turizam i ugostiteljstvo, uz aktivnu potporu i suradnju vrhunskih stručnjaka iz javnog i privatnog sektora. Ključ uspjeha za stvaranje kvalitetne turističke ponude su kvalitetni ljudski resursi. Vjerujem da s ovim projektom počinje novo doba u razvoju ljudskih potencijala u turizmu, na korist zaposlenika koji će dobiti vrhunsko znanje sukladno trendovima na tržištu, ali i poslodavaca koji će dobiti kvalitetnu radnu snagu s praktičnim iskustvom - smatra Gari Cappelli, ministar turizma.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koje može dobiti pojedini projekt je 3 milijuna kuna, a najviši 75 milijuna.

Prijave se, kako su pojasnili u Ministarstvu, zaprimaju do 21. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:00