TRANSAKCIJA

Merkur osiguranje preuzima dionice Wüstenrot životnog osiguranja

"Ponosni smo što vizija postaje stvarnost i jačamo svoju poziciju na hrvatskom osigurateljnom tržištu"

Wüstenrot

 Edith Geuppert/Dpa Picture-alliance Via Afp

Merkur osiguranje je potpisalo ugovor o stjecanju potpunog vlasništva dionica Wüstenrot životnog osiguranja, a transakcija će biti finalizirana po odobrenju nadležnih nadzornih i tijela za zaštitu tržišnog natjecanja, priopćeno je u utorak iz Merkur osiguranja.

Prijenos osiguravateljnog portfelja neće utjecati na obveze prema postojećim klijentima Wüstenrot životnog osiguranja, dok će zaposlenici Wüstenrots biti integrirani u tim Merkur osiguranja Hrvatska, navodi se u priopćenju, u kojem nije navaedena vrijednost transakcije.

"Ponosni smo što vizija postaje stvarnost i jačamo svoju poziciju na hrvatskom osigurateljnom tržištu", istaknuo je predsjednik uprave Merkur osiguranja Robert Vrca.

Wüstenrot životno osiguranje posluje na domaćem osiguravateljnom tržištu od 2012. godine, osnovao ga je Wüstenrot Versicherung AG iz Salzburga kao društvo specijalizirano u području životnih osigurateljnih proizvoda na hrvatskom tržištu.

Merkur osiguranje na hrvatskom tržištu posluje od 1996. godine. Osnovao ga je Merkur Versicherung AG iz Graza, najstariji austrijski zdravstveni osiguratelj, utemeljen davne 1798. godine.

Prema podacima Hrvatskog ureda za osiguranje, Mekur oiguranje je u 2021. godini ukupno zaračunalo 245,3 milijuna kuna bruto premije, ostvarivši udio na osiguravateljskom tržištu od 2,1 posto. Istodobno, Wüstenrot životno osiguranje je lani zaračunalo 56 milijuna kuna bruto premije, ostvarivši tržišni udjel od 0,48 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:40