Tech Pillar Award

McDonald‘s proglasio hrvatsku IT tvrtku Span svojim globalnim tehnološkim osloncem

Istu nagradu najveći svjetski lanac fast food restorana dodjelio je Spanu 2014., ali na europskoj razini

Marijan Pongrac, član Uprave i direktor za tehnologiju Spana u društvu kolega u Orlandu na Floridi prilikom dodjele McDonald'sove nagrade

 Span

Najveći lanac fast food restorana na svijetu, američki McDonald's, proglasio je Span glavnim tehnološkim partnerom za 2021. godinu. Jedna od najvećih IT kompanija u Hrvatskoj i prva tehnološka dionica izlistana u Zagrebu unazad dva desetljeća osvojila je godišnju globalnu nagradu McDonald's Tech Pillar Award na temelju uspjeha koji je postigao u pružanju podrške razvoju digitalnog poslovanja američke kompanija. Predstavnici Spana primili su nagradu u okviru konferencije Global Supplier Summita na Floridi.

McDonald's Tech Pillar Award, odnosno McDonald's Technology Partner nagrada dodjeljuje se partnerima koji omogućuju kvalitetno funkcioniranje svih McDonald's poslovnih procesa. U Spanu navode da je ovo globalno priznanje potvrda kvalitetne dugogodišnje suradnje. Istu nagradu, ali na europskoj razini tvrtka je osvojila 2014. godine.

Marijan Pongrac, član Uprave Spana i direktor za tehnologiju kaže da su ponosni što ih je McDonald's prepoznao kao pouzdanog partnera.

- Mi McDonald'su pružamo oslonac na globalnoj razini kroz brojna tehnološka rješenja i kontinuiranu podršku, a ovo priznanje rezultat je uspješne suradnje iza koje stoje trud i znanje Spanovih stručnjaka svakodnevno posvećenih kreiranju naprednih i inovativnih IT rješenja koja imaju za cilj unaprijediti digitalni segment poslovanja McDonald'sa širom svijeta - kaže Pongrac.

Dodaje da su McDonald's i Span dugogodišnji su partneri. Cjelokupna tehnološka podrška McDonald'su, pojašnjava, podrazumijeva svakodnevni angažman velikog broja Spanovih stručnjaka različitih specijalnosti, smještenih u Spanovim uredima diljem svijeta.

Span je krajem veljače na burzi objavio da je zabilježio rast prihoda u 2021. od 26 posto na rekordnih 767,3 milijuna kuna. Operativna dobit grupe porasla je 35 posto na 42,5 milijuna kuna, a neto dobit skočila je za 222 posto na 24 milijuna kuna.

Sredinom ožujka Span je objavio da je preuzeo hrvatskog proizvođača softvera za anonimizaciju podataka Ekobit za 37,4 milijuna kuna što će mu dodatno otvoriti put za razvoj i podršku velikim kompanijama.

- Vjerujem da smo dosadašnjem postignućima stvorili čvrste temelje koji će otvoriti nove prilike za dodatno jačanje suradnje između Spana i McDonald'sa - zaključuje Pongrac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:05