RUKA RUKU MIJE

Mate Rimac investirao 6,3 milijuna eura u tvrtku iz Mostara: Vlasnik te tvrke nekada je pomagao Rimcu...

‘Cilj je potaknuti ljude da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem‘

Mate Rimac

 Zeljko Puhovski/Cropix

Poduzetnik i inovator u automobilizmu Mate Rimac investirao je s još nekoliko poduzetnika 6,3 milijuna eura u mostarsku IT startup tvrtku Rolla, koja razvija platformu za fitness i zdravi način života.

Kako su priopćili iz tvrtke Rolla, ovaj investicijski krug je oborio regionalni rekordni iznos investicija u sektoru fitness industrije i zdravoga života na području jugoistočne Europe. Zajedno s Rimcem, koji gradi superautomobile, među vodećim investitorima je i Sacha Dragic, osnivač Superbet Group preko obiteljske kompanije Hellen’s Rock.

Cilj investicije od 6,3 milijuna eura je daljnja nadogradnja društvene platforme za fitness, odnosno njezina personalizacija i gamificiranje kako bi pružila jedinstveno iskustvo korisnicima. S novim krugom investicija Rolla planira dodatno brzo proširiti svoju bazu korisnika. "Cilj je potaknuti ljude da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem", stoji u priopćenju.

Rolla je nedavno doživjela i svoj prvi globalni iskorak na Eurobike sajmu, gdje su je mnoge poznate osobe iz svijeta biciklizma prepoznale i svrstale kao jednu od vodećih start-up poduzeća u industriji fitness tehnologije.

Tu tvrtku osnovao je mostarski poduzetnik Igor Krezić. Do sada je osnovao pet tvrtki koje zajedno zapošljavaju 400 ljudi te ostvaruju više od 30 milijuna eura godišnjeg prihoda. Krezić je svojedobno financijski pomogao samome Rimcu koji je to isticao u više medijskih istupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:37