NEVEN PIVAC

‘Kupujemo dionice Podravke jer smatramo da se radi o dobrom ulaganju‘

‘Ovo, kao i sva buduća ulaganja Grupe Pivac, usmjerena su na prepoznavanje dobrih prilika na tržištu‘

Neven Pivac, član Uprave Grupe Pivac

 Jure Divić

Povećano trgovanje dionicama Podravke na Zagrebačkoj burzi lansiralo je dionicu te koprivničke tvrtke do rekordne vrijednosti. Cijena dionice Podravke u ponedjeljak se zaustavila uz solidan promet na 140 eura. Tijekom današnjeg jutra, pak, ulagači su se kolebali, pa je cijena dionica često mijenjala smjer. Malo je bila u plusu, malo u minusu. Tako je najniža cijena bila 136,50 eura po dionici, a najviša 142,50 eura. Ipak, i pri tim vrijednostima kompanija se približila milijardu eura tržišne kapitalizacije.

Rast cijene dionice Podravke zapravo je ponovno refleksija aktivnosti Mesne industrije braća Pivac koja je kupovala u petak i ponedjeljak dionice Podravke. Danas iza podneva objavila je na stranicama Zagrebačke burze kako imaju 358.408 glasačkih prava odnosno da su premašili pet posto u Podravki. Precizno, sad posjeduju 5,03 posto Podravke.

Već smo se uvjerili da kada kupuje dionice Mesna industrija braća Pivac ubrzo je počnu slijediti i drugi ulagači. Osim Pivaca i ulagača ovih dana dionice Podravke kupovala je i sama kompanija za trezor.

- Poslovanje Grupe Pivac koje se odnosi na dio vezan uz ulaganja, oduvijek je bilo usmjereno na investiranja u sektore i tvrtke za koje smatramo da su kvalitetne i perspektivne. U skladu s tim, a s obzirom na snažnu orijentiranost Grupe Pivac na prehrambenu industriju, uslijedio je i nastavak kupnje dionica Podravke jer smatramo da se radi o dobrom ulaganju. Zadovoljstvo nam je imati priliku investirati u kompanije poput Podravke, a uzimajući u obzir stabilnost, tradiciju i prepoznatljivost brenda, vjerujemo da smo donijeli dobru poslovnu odluku. Ovo, kao i sva buduća ulaganja Grupe Pivac, usmjerena su na prepoznavanje dobrih prilika na tržištu i investiranje kapitala u ona područja koja će Grupi Pivac osigurati dodatne financijske prinose i poslovni razvoj - ističe Neven Pivac, član Uprave Grupe Pivac.

Mesna industrija braća Pivac kupuje dionice tvrtki za koje smatra da su dobre tvrtke i da postoji prostor za dodatno poboljšanje poslovanja a time i vrijednosti tih kompanija. Ovo je i dokaz da nakon iznenadne smrti predsjednika Uprave Ivice Pivca, nije došlo do poremećaja u vođenju vrgoračke kompanije jer je upućenima to jasno zato što je mlađi brat Neven bio upućen u sve tajne i sudjelovao je u kreiranju strategije vođenja kompanije. Naime, braća pokojni Tonći, Ivica i Neven sve su odluke donosili dogovorno i u sve projekte su bili uključeni.

U zadnjih petnaestak godina u sve je bio upućen, a uostalom sukreirao je i odluke, i Tonćijev sin Miljenko. Sad situacija s Podravkom podsjeća na situaciju s Krašom unatoč tome što čelnici vrgoračke tvrtke govore kako kupuju dionice zato što je na njih prinos veći nego je kamata u bankama ili slično, to nitko ne može osporiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:26