OTVARA SE 2025.

Kreću radovi vrijedni 54 milijuna eura, gradi se novo premium ljetovalište: Obitelji s djecom će se oduševiti

Pored svih sadržaja, nudit će hranu i piće lokalnog podrijetla

Vizualizacija Valamar ljetovališta na Rabu

Ugovor o početku izgradnje novog Valamar Collection ljetovališta u Suhoj Punti na Rabu, u koje će u prvoj fazi biti uložena 54 milijuna eura, a trebala bi biti završena do ljeta sljedeće godine, potpisali su predstavnici turističke tvrtke Imperial Riviere i građevinske tvrtke Radnika.

Kako su izvijestili iz Imperial Riviere, prva faza ulaganja, koja počinje ove godine, uključuje obnovu 190 smještanih jedinica nekadašnjeg hotela Eva i turističkog naselja Suha Punta, 24 nove obiteljske sobe te ulaganja u plaže i brojne sadržaje.

Otvorenje novog ljetovališta pod premium brendom Valamar Collection planira se za ljeto 2025., a zapošljavat će 235 djelatnika.

Valamar Collection ljetovalište u Suhoj Punti nudit će all inclusive uslugu za obitelji, s bogatim sadržajima za djecu svih uzrasta na površini od tisuću četvornih metara, uključujući Maro Smart Play, Maro klub za djecu od 3 do 12 godina, multimedijski prostor, igraonice i dječje igralište, unutarnji i vanjske bazene.

Ljetovalište će koristiti električnu energiju iz obnovljivih izvora, nuditi hranu i piće lokalnog podrijetla te voditi brigu o prirodnom okolišu. Posebna pažnja bit će usmjerena i na unaprjeđenje ponude i usluga na plaži Suha Punta, kako bi bila prilagođena za obitelji s djecom.

Predsjednik Uprave Imperial Riviere Alen Benković rekao je da će to ljetovalište pozicionirati otok Rab među najbolje destinacije za obiteljski odmor na Jadranu.

U ovoj godini investicije Imperiala su veće od 38 milijuna eura te uključuju izgradnju novog Bike Centra u Poreču, daljnja ulaganja u hotel Lacroma u Dubrovniku, hotele Imperial i Padova te kamping ljetovalište Padova na Rabu, u digitalizaciju i rekonstrukciju sanitarnog čvora u San Marino kamping ljetovalištu te uređenje nove zone za smještaj radnika u destinaciji Dubrovnik, naglasio je.

Predsjednik Uprave Radnika Mirko Habijanec rekao je da je suradnja na tom projektu značajna za tu tvrtku, partnere, kooperante i dobavljače iz cijele Hrvatske, a osobito za one s Raba, Kvarnera i iz srednje Dalmacije te da će na projektu u razdoblju izvođenja radova raditi i do 300 radnika.

Iz Imperial Riviere još ističu kako je ovoga tjedna otvoren preuređeni hotel Valamar Padova u Rabu, koji ima 175 preuređenih soba, vanjske i unutarnje bazene te druge sadržaje.

Uz to, Imperial je u 2022. uložio dva milijuna eura u novu pješčanu plažu ispred hotela Valamar Padova, a ulaganje je obuhvatilo izgradnju zaštite od valova, infrastrukturno i hortikulturno uređenje, izgradnju šetnice, plažnog objekta, sanitarnog čvora te opremanje plaže.

Imperial Riviera je član grupacije Valamar, a posluje s 10 hotela, tri turistička naselja i dva kampa u Rabu, Poreču, Makarskoj i Dubrovniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 10:43