DOBAR POTEZ

Konzum zaključava maksimalne cijene 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice: Nema dizanja cijena...

Ne samo da neće biti povećanja cijena, nego ‘mogu biti dodatno snižene‘

Ilustrativna fotografija

 Danijel Bartolic/Cropix

Trgovački lanac Konzum u utorak je najavio da će u četvrtak, 29. rujna "zaključati maksimalne cijene 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice", za koje cijene neće rasti do kraja ove godine.

"Riječ je o dodatnih 100 proizvoda iz cijelog niza kategorija koji nisu obuhvaćeni odlukom Vlade o izravnim mjerama kontrole cijena određenih prehrambenih proizvoda, a koja je za Konzum podrazumijevala trošak od oko 40 milijuna kuna", navodi se u priopćenju.

Proizvodi čije će cijene biti zaključane su iz kategorija voća i povrća, svježeg mesa i ribe, mliječnih i pekarskih proizvoda, smrznutih proizvoda, delikatesa, konzervirane hrane, pića, higijenskih proizvoda za djecu i odrasle, sredstava za čišćenje itd., kažu u Konzumu.

Navode kako se "zaključane cijene" neće mijenjati sve do kraja ove godine, osim što mogu biti dodatno snižene.

Iz Konzuma ujedno najavljuju da će kupcima korisnicima MultiPlusCard kartice od 29. rujna "omogućiti trenutnu povoljniju kupnju čak 1.500 proizvoda".

MultiPlusCard cijene bit će niže za prosječno 20 posto, što je ukupna vrijednost popusta u iznosu od 60 milijuna kuna, navode iz Konzuma.

"Mi smo tržišni lider i svaki naš potez se prati. Situacija u kojoj se nalazimo nije laka nikome, osobito našim kupcima, i zato se stalno, kroz brojne inicijative, trudimo maksimalno im olakšati svakodnevnicu. To nije pitanje samo naše društvene odgovornosti, nego i naše obaveze i našeg utjecaja kao najvećeg maloprodajnog lanca u Hrvatskoj", izjavio je u priopćenju predsjednik Uprave Konzuma Zoran Mitreski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:51