Humanitarna akcija

King ICT u suradnji s Udrugom Igra opremio novi edukacijski kutak za mlade iz domova

Cjelokupni prihod od četvrtog izdanja konferencije Change uložen u opremanje prostora Udruge
Članovi Udruge Igra
 Udruga Igra

Krajem rujna tvrtka KING ICT održala je tradicionalnu konferenciju Change koja je okupila nekoliko stotina IT stručnjaka koji su za sudjelovanje platili ulaznicu. Tri mjeseca kasnije Udruga Igra, koja već dugi niz godina na razne načine pomaže i pruža podršku djeci i mladima bez adekvatne roditeljske skrbi i djeci i mladima s problemima u ponašanju koji odrastaju ili su odrastali u domovima i udomiteljskim obiteljima, dobila je novo uređeni moderan prostor za edukaciju, rad i zabavu. I što je zajedničko Udruzi i konferenciji? Pa to da je cjelokupni prihod od četvrtog izdanja konferencije Change uložen u opremanje prostora Udruge.

Tako štićenici Udruge sada imaju novi edukacijski kutak opremljen računalima, LED TV-om, prezentacijskom opremom i kompletnim setom namještaja. Novi je to prostor u kojem će korisnici moći pisati životopise, izrađivati prezentacije, učiti kako bi se što bolje pripremili za samostalni život i uključili u zajednicu.

Udruga Igra
Novi edukacijski kutak Udruge Igra

„KING ICT je za nas i naše korisnike napravio zaista veliku stvar. Nešto što se možda niti ne može riječima opisati koliko je značajno. Prostoriju koju su uredili koristimo za radionice, grupni rad, supervizije, sastanke, individualni rad, savjetovanje, edukacije te za provođenje slobodnog vremena djece i mladih. Sada imamo i veći broj računala na kojima mladi koji su izašli iz domova i udomiteljskih obitelji mogu tražiti posao, stan, stjecati nove kompetencije i vještine i istraživati sadržaje koji će im uvelike pomoći u samostalnom životu te u ugodnom prostoru provoditi slobodno vrijeme. Ovime smo dobili vjetar u leđa i zaista smo neizmjerno zahvalni KING ICT-u na tome“, kazala je Maja Malčić, stručna suradnica u udruzi Igra.

Udruga Igra
Novi edukacijski kutak Udruge Igra

Uostalom ovo se možda pokaže i kao izvrsno ulaganje i u buduće programere KING ICT-a. Naime, među korisnicima ima onih koji želi postati software developeri i samostalno se uče programiranju. Novo uređeni prostor i nova oprema u tome će im zasigurno pomoći kao i djelatnici tvrtke koji volontiraju u Udruzi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:02