VEĆE PLAĆE

Kaufland ponovno povećava primanja zaposlenika: ‘Oni su uvijek na prvom mjestu‘

Kaufland je nakon izazovne 2020. odlučio ponovno povećati primanja svih zaposlenika na nerukovodećim radnim mjestima, a izvrsnost ove tvrtke u upravljanju ljudskim resursima potvrđuju mnogobrojni certifikati
 Marko Todorov/Cropix

Unatoč pandemiji Kaufland je u 2020. godini povećao primanja svih zaposlenika na nerukovodećim pozicijama. Za poslovnu godinu 2021. sva su postojeća primanja i sve pogodnosti zaposlenika zadržane, a dodatno se povećavaju za one na nerukovodećim radnim mjestima, priopćili su iz tvrtke.

Pozitivan trend Kaufland nastavlja i u 2021. godini

Sve zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima u 2021. godini očekuje povećanje primanja kroz neoporezive dodatke i povećanje božićnice koja se isplaćuje u obliku poklon bona, s dosadašnjih 1.800 na čak 2.500 kuna. Gotovo 3.000 zaposlenika na nerukovodećim radnim mjestima koji rade u 41 poslovnici i logističko-distributivnom centru u Jastrebarskom te u centrali Kauflanda očekuje povećanje primanja kroz neto dodatak i božićnicu.

Dodatno uz povećanje primanja, svi će zaposlenici na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama od ožujka dobiti i povećanje bruto plaće. Ovisno o radnom mjestu, očekuje ih povećanje primanja u prosječnom iznosu od 6%.

- Stabilan smo i pouzdan poslodavac. Naši su zaposlenici temelj našeg poduzeća i naš uspjeh zahvaljujemo upravo njima. Upravo zato kontinuirano ulažemo u njih: s povećanjem primanja i velikim brojem pogodnosti im želimo reći hvala. Njihov angažman doveo je naše čitavo poduzeće do uspjeha pa tako i do dinamičnog širenja naše mreže trgovina. Na taj način sa svakom novom poslovnicom optimiziramo blizinu prema kupcu te mala obiteljska poduzeća iz okolice pozivamo na suradnju - poručio je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

Kaufland Hrvatska ponovno Top Employer!

Visoke standarde i izvrsne rezultate u području upravljanja ljudskim potencijalima potvrdio je drugu godinu za redom Top Employers Institute dodijelivši Kauflandu certifikat Top Employer. Ovo prestižno međunarodno priznanje ističe ih kao jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj i Europi.

image
Certifikat 1

- Naša najveća nagrada je zadovoljstvo naših zaposlenika, a ponosni smo i na brojne certifikate i nagrade koji nam dodatno potvrđuju da idemo u dobrom smjeru. Top Employer certifikat međunarodno je priznanje izvrsnosti koje nas svrstava uz bok vodećih europskih kompanija., a certifikati poput Tvrtka prijatelj zdravlja i Poslodavac partner, priznanje Izvrsnost u izazovima i nagrada Najbolji employer brand u retail kategoriji potvrda su svih prednosti Kauflanda kao poslodavca na hrvatskom tržištu.

image
Certifikat 2

Protekla godina obilježena je iznimnim uvjetima života i poslovanja, ali mi smo se uspješno prilagodili okolnostima. Osigurali smo visoke higijenske standarde te smo zdravlje naših zaposlenika i kupaca stavili na prvo mjesto. Osigurali smo kontinuitet poslovanja, sva radna mjesta i benefite naših zaposlenika. Nastavljamo s ulaganjem u njihov razvoj te stvaranjem još boljih uvjeta za rad, razvoj i našu organizacijsku kulturu - zaključuje u priopćenju Dunja Firšt, direktorica sektora Ljudski resursi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:46