STORM kupio Poligon

Jedan od najvećih sistemskih integratora kupio tim stručnjaka za energetiku

Poligon izveo energetski sustav podatkovnog centra DataBoxa, članice STORM-a, koji mu osigurava kontinuitet poslovanja od 99,99 posto

Vladimir Olujić i Tomislav Kraljik, osnivači i čelnici STORM Grupe

 Boris Kovacev/Cropix

STORM Computers, jedna od 30 najvećih IT kompanija u Hrvatskoj preuzela je tvrtku specijaliziranu za energetske rasklopne i procesne industrijske sustav Poligon. Tvrtka Poligon lani je imala prihod od 1,8 milijuna kuna, neto dobit nešto manju od 200.000 kuna i ukupno šest zaposlenih. Storm je jedan od najvećih sistemskih integratora u Hrvatskoj, što znači da je u istom poslu u kojem su i King ICT, Combis i slične tvrtke.

Vladimir Olujić, predsjednik uprave STORM Grupe kaže da tima jačaju i zaokružuju svoju ponudu.

- Akvizicija Poligona prati našu strategiju pružanja najboljih i cjelovitih tehnoloških rješenja na jednom mjestu, tako da korisnici svu brigu oko ICT tehnologija u najširem smislu, kao i pripadnim energetskim rješenjima za računalne sustave i podatkovne centre prepuste nama - kaže Olujić.

Tvrtka STORM Computers je dio STORM Grupe koja se sastoji od devet kompanija fokusiranih na različita IT rješenja. Rade sve od aplikacija preko ICT mreža, ICT rješenja i pružaju usluge ICT sigurnosti. U okviru grupe je i podatkovni centar DataBox. Upravo je za njega radio Poligon.

Zagrebačka energetska tvrtka izvela je kompletan sustav srednjenaponskog elektro rasklopnog sustava i sustava neprekidnog napajanja za podatkovni centar DataBoxa. U Stormu ističu da na temelju tog rješenja DataBox može garantirati kontinuitet poslovanja od 99,99999 posto. Inače, takvim se poslom bave mnogo veći igrači, poput Končar grupe, koja je takav posao svojevremeno radila za HT.

Poligon se bavi projektiranjem, proizvodnjom, implementacijom i održavanjem svih vrsta energetskih rasklopnih i procesnih industrijskih sustava. Do sada su proizveli i implementirali preko šest tisuća rješenja za različite industrijske vertikale.

Vedran Plazonić, direktor tvrtke Poligon kaže da im ova akvizicija otvara nove prilike.

- Naša ekspertiza i tim stručnjaka za proizvodnju svih vrsta energetskih rasklopnih i procesnih industrijskih sustava u potpunosti prilagođenom svakom klijentu stavila nas je u vrh ovog posla. Pripajanjem STORM Grupi želimo pružiti svojim trenutnim i budućim klijentima kvalitetu, iskustvo i znanje – sve na jednom mjestu - zaključuje Plazonić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 15:47