ZELENO SVJETLO

Jadran iz Crikvenice dobio ugovor o upravljanju kontroverznog hotela na Braču

Oko gradnje Hotela View prošle godine se pokrenula rasprava na društvenim mrežama, ali i u stručnim krugovima

Hotel View

 Sasa Buric/Cropix

Hotelska kuća Jadran iz Crikvenica, koja je u dominantnom vlasništvu mirovinskih fondova, izvijestila je putem Zagrebačke burze da je zaključila ugovor o zakupu Hotela View na Braču, kapaciteta 230 smještajnih jedinica na razdoblje od 01.06.2022. do 31.12.2022. U tom periodu će se ugovorne strane dogovoriti o uvjetima daljnje poslovne suradnje.

image

Hotel View

Sasa Buric/Cropix

Investitor u gradnju Hotela View u Postirama je zagrebačka tvrtka Adria Coast Turizam, čiji su vlasnici Pavao Vujnovac, Zoran Gobac, Josip Jurčević, tvrtka Iskraemeco koja je u vlasništvu slovenske tvrtke Iskra impuls i Toni Bračić, inače vlasnik postirskog hotela Pastura. Hotel View imat će 5. 500 metara četvornih površine, a smješten je na zemljišnom kompleksu površine 11. 500 metara četvornih. Ima pet nadzemnih etaža i jednu garažu ispod zemlje. U punoj sezoni u hotelu će zapošljavati 120 radnika. S ovim hotelom koji će imati 560 kreveta u Postirama će hotelski smještaj narasti na preko 750 kreveta, dok u obiteljskom smještaju Postira imaju oko 1700 kreveta. Arhitektonsko rješenje napravila je ekipa arhitekata. Ivana Uroda kao glavna projektantica te arhitekti Ana Tomšić, Hrvoje Marinović i Daniel Vugrinović. Interijere je projektirao Nikola Arambašić.

Podsjetimo, oko gradnje Hotela View prošle godine se pokrenula rasprava na društvenim mrežama, ali i u stručnim krugovima nakon objavljenog video nedovršenog hotela jednog nautičara iz Zagreba. Ovaj snimak je izazvao niz negativnih komentara i uglavnom je istican kao primjer devastacije obale. Načelnik općine Postira davao je potpuno drugačije izjave i ovu investiciju smatrao je novim smjerom u razvoju turizma u Postirama na Braču.

image

Hotel View

Sasa Buric/Cropix

- Moram vam naglasiti da je izgradnja hotela dobila zeleno svjetlo prema prostornom planu Općine Postira i Splitsko-dalmatinske županije, s tim da je županijski prostorni plan dopuštao izgradnju sedam nadzemnih etaža, dok su tadašnje općinske vlasti ograničile izgradnju na pet nadzemnih etaža. Napravljen je kompletan projekt i koeficijent iskoristivosti koji je sukladan prostornom planu, izjavio je u pokušaju smirivanja situacije krajem prošlog ljeta za portal Dalmaciju Danas, načelnik općine Postira Siniša Šime Marović.

Inače, investicija u gradnju hotela vrijedna je više od 28 milijuna eura, a lokacija je na mjestu nekadašnje tvornice za preradu ribe Sardina, koja je u zaleđu Postira izgradila novi moderan proizvodni pogon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:06