GLOBALNO ŠIRENJE

Infobip se proširio u Izrael: Tamo je više od 6000 startupa i 70 kompanija listanih na NASDAQ-u

Ivan Ostojić, član uprave za razvoj poslovanja Infobipa kaže da je ulazak na izraelsko tržište od strateškog značenja

Ivan Ostojić, član Uprave Infobipa za razvoj poslovanja

 Jl/

Infobip je proširio svoje poslovanje i svoju startup inicijativu Infobip Startup Tribe na Izrael.

Hrvatski jednorog objavio je da je započeo poslovati u Izraelu, a za početak predstavio se vodećim stručnjacima za korisničko iskustvo koji su se okupili u Tel Avivu kako bi raspravljali o nadolazećim trendovima i izazovima u sektoru.

Kompanije navodi da time nastavljaju s globalnim širenjem. U svibnju su otvorili tržište Estonije, a sad aktivno zapošljavaju i u Izraelu.

Širenje hrvatskog jednoroga na Izrael prvenstveno je potaknuto velikom bazom potencijalnih korisnika.

U Izraelu je smješteno više od 3000 visoko-tehnoloških kompanija od kojih je čak 71 izlistana na NASDAQ-u, a tamo je i preko 6000 startupa. Po tome je Izrael, uz SAD, država s najviše kompanija izlistanih na NASDAQ-u, a Infobipov je cilj u dogledno vrijeme izlistati svoje dionice na burzi u New Yorku.

U Infobipu navode da će korisnicima u Izraelu ponuditi pristup svojoj cloud komunikacijskoj platformi, takozvanom CPaaS-u, i tako im omogućiti da ponude omnichannel komunikaciju i snažnije se povežu sa svojim kupcima na globalnoj razini.

Ivan Ostojić, član uprave za razvoj poslovanja Infobipa kaže da je ulazak na izraelsko tržište od strateškog značenja za Infobip.

- Izrael je značajno strateško tržište za Infobip zahvaljujući vodećem svjetskom startup ekosustavu koji broji preko 6.000 startupa i 80-ak jednoroga. U našem širenju na ovo novo tržište od iznimne je važnosti bila podrška izraelskog veleposlanika Ilana Mora kojem zahvaljujemo na velikoj pomoći - kaže Ostojić.

Navodi da će raditi na tome da izraelske startupe uključe u Infobip Startup Tribe.

Riječ je o najuspješnijoj startup korporativnoj inicijativi potekloj iz Hrvatske. U svom Tribeu Infobip želi okupiti najinovativnije startupe na svijetu i dati im pristup svojim alatima za interakciju s klijentima na više komunikacijskih kanala.

- Kroz naš Startup Tribe i široki portfelj skalabilnih mogućnosti, možemo pružiti podršku izraelskim tvrtkama i postati partneri s njima bez obzira na to u kojoj su fazi razvoja. Radujemo se što smo dio njihovog puta, pomažući im u komunikaciji s klijentima na globalnoj razini - kaže Ostojić.

Ulaganja u izraelski tehnološki sektor kontinuirano rastu.

Izrael će biti jedna od preko 70 zemalja u kojoj je Infobip prisutan. Infobip će ovim širenjem probiti brojku od 3500 zaposlenika.

- Brojne izraelske SaaS i cybersecurity platforme premašuju očekivanja i u potrazi su za komunikacijskim partnerom s globalnom perspektivom. S dosegom u više od 200 zemalja svijeta, naša je platforma vodeća na tržištu i može pomoći novim i postojećim klijentima iz Izraela da osnaže veze sa svojim kupcima širom svijeta- zaključuje Ostojić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:29