Nestašica čipova

Infineon Tehnologies u 2022. spreman je uložiti oko 2,4 milijarde eura

‘Smanjenje emisije ugljičnog dioksida i težnja da proizvodi budu inteligentni i sigurno povezani glavni su trendovi u svim sektorima‘
 Frankhoermann/sven Simon/AFP

Njemački proizvođač čipova Infineon Technologies objavio je u utorak da će u 2022. povećati ulaganja s obzirom na to da očekuje veliku potražnju u uvjetima globalne nestašice poluvodiča.

Kompanija će iduće godine u proširenje proizvodnje uložiti oko 2,4 milijarde eura, a ove je godine uložila oko 1,6 milijardi eura. Potrošnja će biti usredotočena na nekretnine, postrojenja i opremu, objasnili su u priopćenju, izdanom u povodu neformalnog sastanka s ulagačima, ne navodeći pojedinosti.

Procjenjuju da će im prihod u sljedećoj godini porasti kojih 16 posto, a marža rezultata u dijelovima poslovanja, pokazatelj operativne profitabilnosti, na 20-ak posto, što znači da će biti oko 2 postotna boda veća nego što su planirali.

Potvrdili su ujedno da bi im prihod ove godine trebao iznositi 11 milijardi eura.

- Smanjenje emisije ugljičnog dioksida i težnja da proizvodi budu inteligentni i sigurno povezani glavni su trendovi u svim sektorima - rekao je izvršni direktor kompanije Reinhard Ploss.

- Čini se da će 2022. biti jako dobra godina - dodao je Ploss, koji je nedavno izjavio da očekuje značajno poskupljenje poluvodiča, napominjući da je industrija spremna platiti "astronomske cijene".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:08