Investicije na otocima

Hotel Bračka perla obitelji Buljubašić neće se prodavati ispod 3 milijuna eura

Poraslo je zanimanje za investicijama na otocima, ulagači dolaze iz Češke, Slovačke, Austrije te skandinavskih zemalja
Hotel Libero, Brač

Na web stranicama Croatia Sotheby’s International Realty, pozornost privlače razne nekretnine koje ta poznata svjetska tvrtka prodaje, ali odnedavno se među njima ipak izdvajaju hotel Libero na Braču i hvarske vile Magnificent View.

Nakon što je prodala Villu Castello koja je bila u vlasništvu Agrokora, ta je agencija stalno u potrazi za atraktivnim nekretninama. Marko Pažanin, direktor i partner Croatia Sotheby’s International Realtyja, često je isticao da je Villa Castello nekretnina s potencijalom kakav se rijetko pojavi u prodaji. Krajem 2017. godine prodana je slovačkom kupcu za više od 8,1 milijun eura. Takvi atraktivni objekti, isticao je Pažanin, rijetkost su, a potražnja i interes investitora za njima je pojačan.

U uvali

Međutim, sudeći po objavljenim fotografijama, hotel Libero ustvari je hotel Bračka perla, čiji je vlasnik obitelj poznatog splitskog poduzetnika Juroslava Buljubašića, a istoimena tvrtka vlasništvo je njegove supruge Gordane. Obitelj Buljubašić u blizini ima imanje sa 500 maslina, gospodarskim objektima i kućom. Bračka perla je u 2017. ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 2,5 milijuna kuna i poslovala s dobiti.

Croatia Sotheby’s International Realty prodaje hotel Libero, odnosno Bračku perlu, koji se nalazi u Supetru na Braču, u osamljenoj uvali okruženoj borovom šumom, maslinama i drugim mediteranskim biljem, na površini od otprilike 2500 četvornih metara. Cijena je, kako stoji na stranicama agencije, zaštićena ugovorom o povjerljivosti (engl. non-disclosure agreement, skraćeno NDA). Dakle, potencijalni kupci cijenu će doznati tek nakon uspostavljenog kontakta. Brački i splitski agenti za nekretnine neslužbeno procjenjuju da cijena Bračke perle ne bi smjela biti ispod tri milijuna eura. Hotel otvoren 2006. građen je prema projektu Nikole Popića i kategoriziran s četiri zvjezdice. U njega je, kako je u to vrijeme objavljeno u medijima, uloženo oko 2 milijuna eura. Turistički objekt, kako stoji na stranicama Croatia Sotheby’s International Realty, konceptualiziran je tako da se može pretvoriti u vilu. Neto površina objekta je 705 četvornih metara. Na donjoj je etaži šest apartmana s vlastitim kupaonicama, terasama, caffe barom i recepcijom, a na gornjoj pet dvokrevetnih soba i sauna. U dvorištu su bazen, ljetna kuhinja, kamin i parkirališna mjesta.

Prilike

- Interes za investicijama na otocima porastao je u odnosu na prošlu godinu, stoga ne čudi da je takvih nekretnina u našem portfelju sve više. Kao i za luksuzne vile, bilježimo interes izvan granica Hrvatske, ponajprije iz Češke i Slovačke, ali i Austrije te skandinavskih zemalja. Ovakvi projekti poput boutique hotela Libero ili vila Magnificent View jedinstveni su ne samo u našoj zemlji nego i u ovom dijelu Europe. Radi se o dobrim investicijskim prilikama na lokacijama koje je gotovo nemoguće pronaći- ističe Pažanin.

Druga zanimljiva ponuda je sedam vila Magnificent View na otoku Hvaru. Smještene na brežuljku 250 metara od mora i deset minuta pješice od stare gradske jezgre, u svakoj od njih na raspolaganju su automobil, bicikl, morski bob te usluga 24 sata. Građene su po sustavu pametnih kuća, na tri su etaže i svaka ima bazen.

- Cijene vila u luksuznom projektu na Hvaru kreću se od 4 do 6 milijuna eura i ovise o poziciji i opremi koju vlasnici odaberu jer gradnja tek počinje - zaključio je Pažanin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:50