PRIZNANJE

HDK dodijelilo Saponiji Povelju za unaprjeđenje kvalitete u hrvatskom gospodarstvu

‘Stremimo izvrsnosti u svim segmentima poslovanja kroz sustavno unapređenje i modernizaciju tehnoloških procesa‘

Dajana Mrčela

 Gojko MitiĆ

Hrvatsko društvo za kvalitetu dodijelilo je osječkoj Saponiji svoje tradicionalno priznanje Povelju HDK za 2021. godinu. Radi se o Povelji za unaprjeđenje kvalitete u hrvatskom gospodarstvu.

Rezultati u poslovanju i usmjerenje na kupca, unaprjeđenje organizacije i zadovoljstva radnika, doprinos društvenoj zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj te uvedeni sustavi upravljanja kvalitetom i okolišem neki su od kriterija za dobivanje ovog priznanja. Svi su ovi elementi dio strategije poslovanja Saponije od same zamisli novoga proizvoda preko razvoja formulacija do izlaska proizvoda na tržište.

- Na Saponiji je u pogledu kvalitete i velika odgovornost te je naša misija zadovoljstvo potrošača i kupaca kroz kreiranje inovativnih proizvoda koji potiču razvoj kulture čistoće i zdravlja te istovremeno primjenu najnovijih spoznaja u cilju zaštite i očuvanja okoliša - izjavila je Dajana Mrčela, predsjednica uprave Saponije.

Mrčela je dodala da je Saponia tvrtka koja postoji već gotovo 130 godina te da, kako je rekla, streme izvrsnosti u svim segmentima poslovanja kroz sustavno unapređenje i modernizaciju tehnoloških procesa.

- U skladu s globalnim trendovima nastojimo ostvariti visoku konkurentnost i dugoročnu održivost poslovanja te kreirati portfelj proizvoda vrhunske kvalitete s ciljem stvaranja novih vrijednosti za naše potrošače i poslovne partnere. Kako svaku tvrtku pa tako i našu čine ljudi, svjesni smo da se samo intenzivnim ulaganjem u stručnost i kvalitetu mladih generacija može očekivati svjetla budućnost kompanije. Stoga smo ove godine intenzivirali i suradnju s fakultetima na hrvatskim sveučilištima kako bismo tako osigurali bazu izvrsnih kadrova. Danas je kvaliteta u širem smislu i briga za okoliš pa i u tom pogledu pokazujemo odgovornost za buduće generacije s certifikatom ISO 50001:2018 kojim dokazujemo odgovorno upravljanje i našim energetskim potrebama - istaknula je Dajana Mrčela

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:11