Taman prije Adventa

Foto: U Zagrebu je otvoren novi Hilton Canopy hotel vrijedan osam milijuna eura

U zagrebačkom Branimir Centru službeno je otvoren novi hotel pod Hiltonovim brendom Canopy
Hiler Canopy Zagreb, slike hotela i otvaranja hotela
 Marko Todorov / Hanza Media

- Pravo je vrijeme za otvaranje ovog sjajnog hotela, budući da već sada čujem kako u Zagrebu nema dovoljno kapaciteta za Advent. U našem glavnom gradu ima negdje oko 25 hotela s četiri i pet zvjezdica koji su po mjesec dana dulje puni nego svi drugi objekti nižih kategorija. Prošle je godine Advent u Zagrebu posjetilo oko 120.000 ljudi, dok ove godine očekujemo sigurno 10 do 15 posto više posjeta s oko 300.000 noćenja – izjavio je Gari Cappelli, ministar turizma, na otvorenju novog zagrebačkog hotela Canopy by Hilton u Ulici kneza Branimira 29, dodavši da će se veći broj investicija od 1,1 milijardu eura predviđenih za sljedeću godinu odnositi upravo na otvaranje novih i obnavljanje starih hotela s četiri ili pet zvjezdica.

Pritom će najviše biti uloženo u Primorsko-goransku županiju, čak 203 milijuna eura, a nakon toga po iznosu investicija slijede Splitsko-dalmatinska županija sa 197 milijuna eura te Istra, u čiji će razvoj Ministarstvo turizma uložiti 175 milijuna eura, dok će u županije na kontinentu ukupno biti uloženo 355 milijuna eura.

Uz to, za razvoj zdravstvenog turizma u Hrvatskoj u 2019. izdvojeno je 350 milijuna eura. Da usporedimo, ove je godine u turizam uloženo oko milijardu eura, a jedna od tih investicija je i sada već drugi Hiltonov hotel u Zagrebu, čija je vrijednost osam milijuna eura.

Inače, Zagreb je, kako nam je objasnio Garry Steffen, predsjednik Canopy by Hiltona, odabran kao prva destinacija u kontinentalnoj Europi za otvaranje ovog luksuznog hotela zbog prošlogodišnjeg Steffenovog posjeta našoj metropoli.

- Mi u Canopyju volimo svoje hotele nazvati epskima, a tako možemo opisati i ovaj hotel u Zagrebu. Riječ je o kombinaciji povijesti, umjetnosti, života i mladosti - smatra Garry Steffen, a s njim se složio i Robert Kohorst, veleposlanik SAD-a.

- Koncept Canopy hotela karakterizira živost i mladost, a to je Zagreb. Osim toga, za nas je iznimno bitno vidjeti da američka kompanija surađuje s nekom lokalnom i da je takvo partnerstvo uspješno te se nadamo da će se američko poslovanje još više širiti u Zagrebu – rekao je.

A istome se nada i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je u svom govoru zahvalio američkim gospodarstvenicima na ulaganju u glavni grad Lijepe naše.

- Zagreb je u svijetu prepoznat kao važna turistička destinacija te smo osvojili već nekoliko nagrada. Zbog toga moramo stalno dizati letvicu – naglasio je gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:38