Pobijedili na natječaju

Domaća ICT tvrtka potpisala ugovor s NATO-om za mrežnu opremu u Nizozemskoj

Posao je vrijedan nešto više od pet milijuna kuna, a projekt u Den Haagu će trajati dva mjeseca

Zagrebačka informatička tvrtka KING ICT potpisala je ugovor s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informacije o implementaciji informatičke mrežne opreme u Nizozemskoj, objavili su danas, a tumače to velikim priznanjem za svoje stručnjake.

Posao je vrijedan nešto više od pet milijuna kuna, a projekt u Den Haagu će trajati dva mjeseca.

„Uvjereni smo da će ugovoreni projekt potaknuti i druge hrvatske ICT tvrtke na sudjelovanje na sličnim međunarodnim natječajima“, poručuju iz KING ICT-a.

Uz regionalna tržišta, u prošloj godini je ta tvrtka realizirala niz poslova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Velikoj Britaniji, Azerbajdžanu, Kuvajtu i Kataru, posebno u području cyber sigurnosti.

KING ICT je regionalni sistem integrator osnovan 1998. kao dio M SAN Grupacije u vlasništvu Stipe Matića, a na svojim internetskim stranicama navode i da imaju mogućnost sklapanja ugovora koji su na nacionalnoj razini klasificirani kao TAJNO, te NATO SECRET i EU SECRET.

Prošlu je godinu tvrtka završila s rastom prihoda većim od 20 posto, a ima više od 480 zaposlenih. Objavljujući godišnje rezultate, naglasili su da bilježe i rast poslovanja u granama sigurnosti, energetike, građevinarstva i transporta. To pripisuju, među ostalim, ugovoru o dogradnji rezervoarskih prostora za sirovu naftu Terminala Omišalj za JANAF, informatizaciji obračuna struje za HEP Elektru i integraciju Splitske banke OTP banci.

Inače, u KING ICT-u je svojedobno kao menadžer i član nadzornog odbora radio sadašnji ministar obrane Damir Krstičević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:49