SJAJNI REZULTATI

Dobit Podravke lani narasla za više od 24 posto, dioničarima će isplatiti dividendu od 13 kn po dionici

Prihodi od prodaje rasli su u oba poslovna segmenta Grupe Podravka, Prehrani i Farmaceutici, priopćila je kompanija

Zgrada Podravke u Koprivnici / Ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix

Nadzorni odbor Podravke d.d. potvrdio je na svojoj današnjoj sjednici revidirane financijske izvještaje Grupe Podravka i Podravke d.d. za 2021. godinu.

Grupa Podravka u izazovnoj 2021. godini ostvarila je prihode od prodaje u iznosu od 4.631,5 milijuna kuna te neto dobit od 309,2 milijuna kuna. U odnosu na godinu prije, prihodi od prodaje rasli su 2,8%, a dobit 24,2%. Uz nastavak organskog rasta, snažan rast dobiti omogućili su daljnja racionalizacija poslovanja i kontrola operativnih troškova.

Prihodi od prodaje rasli su u oba poslovna segmenta Grupe Podravka, Prehrani i Farmaceutici, priopćila je kompanija.

Odlični rezultati omogućili su rast predviđene isplate dividende. Nadzorni odbor prihvatio je prijedlog Uprave o isplati dividende u iznosu od 13 kuna po dionici. To je četiri kune više po dionici nego što je isplaćeno lani kada je dividenda iznosila 9 kuna bruto. Konačnu odluku o isplati dividende donijet će Skupština društva koja će se održati 14. lipnja 2022. godine.

Ukoliko Skupština društva potvrdi isplatu, dividenda će biti isplaćena svim dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. na dan 14. srpnja 2022., a datum isplate je 12. kolovoza 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:16