INOVACIJA&DIGITALIZACIJA

Croatijin LAQO prvo osiguranje u Hrvatskoj koje uvodi plaćanje kriptovalutama: Moći će se koristiti čak 13 kriptovaluta

Inovacija koja omogućuje plaćanje kriptovalutama uvedena je u suradnji s fintech kompanijom Electrocoin

Croatia osiguranje

Inovacija koja omogućuje plaćanje kriptovalutama uvedena je u suradnji s fintech kompanijom Electrocoin, a za plaćanje će se moći koristiti čak 13 različitih kriptovaluta.

Croatijin LAQO uveo je plaćanje kriptovalutama na svojem webshopu, čime postaje prvo osiguranje u Hrvatskoj koje omogućuje takvu vrstu plaćanja.

Vlasnici kriptovaluta tako na LAQO web stranici mogu kupiti Obvezno i Kasko auto osiguranje, potpuno digitalno, na jednostavan, brz i pametan način. Ova inovacija, javljaju iz tvrtke, uvedena je u suradnji s poznatom domaćom fintech kompanijom Electrocoin, a plaćanje kriptovalutama odvija se kroz njihov elektronički platni servis PayCek koji jamči sigurnost kupcima.

Na LAQO webshopu moći će se koristiti čak 13 različitih kriptovaluta - bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ether (ETH), ripple (XRP), EOS, stellar lumen (XLM), DAI, tether (USDT), USDC, binance USD (busd), solana (SOL), dogecoin (DOGE) i litecoin (LTC).

„LAQO je prvo osiguranje u Hrvatskoj koje je uvelo plaćanje kriptovalutama čime smo se još snažnije približili digitalnim korisnicima, nudeći im u potpunosti novo iskustvo kupovine. Kao digitalni osigurateljni brand kontinuirano uvodimo inovacije kojima brinemo o zajednici u kojoj poslujemo i potičemo val inovativnosti na cijelom tržištu, a uskoro pripremamo još novosti“, poručila je Ana Zovko, direktorica Sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja.

image

Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja

Damir Krajac/Cropix/Cropix

Opcija plaćanja kriptovalutama može se odabrati pri završetku kupovine osiguranja, gdje je ponuđena lista dostupnih kriptovaluta, stoji u priopćenju. Prilikom odabira opcije plaćanja kriptovalutama i prihvaćanja uvjeta, prikazuje se iznos u kunskoj protuvrijednosti gdje je potrebno upisati svoj email i odabrati željenu kriptovalutu. Nakon odabira kriptovalute, kupac može skenirati QR kod sa svojim kripto walletom (novčanikom), a nakon izvršenja plaćanja na email će mu stići potvrda.

LAQO osiguranje je digitalni brend Croatia osiguranja, koji djeluje u sastavu Adris grupe, a u svojoj trenutnoj ponudi nudi ugovaranje auto osiguranja u tek nekoliko klikova na web stranici. Uvođenje plaćanja kriptovalutama samo je jedna u nizu LAQO inovacija. Posljednji je LaqoPrevent, digitalna platforma koja pomoću tehnologije telematike promiče odgovorno ponašanje u prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:52